Vild med vin? Dansk vin og danske vingårde? Det er vi også hos Nygårdsminde Vingård, hvor vi tilbyder vinsmagning og et kig ind i vinens verden. Du kan også høre om mad og vin, få en rundvisning og smage økologisk vin hos Nygårdsminde Vingård.

Det er meget oppe i tiden at købe lokaler produkter og handle lokalt. Det gælder også dansk vin og danske vingårde. Når man skal købe dansk vin, er det således også blevet populært at støtte dansk vinavl fra danske vingårde.

Er du også vild med vin ligesom os på Nygårdsminde?

Nygårdsminde Vingård er med sin beliggenhed på breddegrad 57,29° Danmarks nordligste erhvervsavler vingård. Navnet Nygårdsminde stammer fra en ejendom, der tidligere lå syd for den mark, der nu er tilplantet med vinstokke.

Jan købte grunden i 2007, mens han boede på nabogården. Der var en sydvendt skråning, og så var tanken nærliggende: “Det er da her, vi skal dyrke vin!”

De første 500 vinstokke blev plantet, medens huset var ved at blive opført i 2010. Imidlertid blev vinstokkene stjålet lige efter beplantningen. Tyvene havde dog gemt dem i læhegnet ved siden af marken. Jan fandt dem og de blev plantet på ny efter at forsyning med masser af vand.

Den 18. oktober 2013 høstede vi druer for første gang på de daværende 300 af de dengang 500 vinstokke. Den 26. april 2014 plantede vi 500 nye vinstokke i et nyt parcel året efter i 2015 plantede vi endnu 500 vinstokke. I dag har vi 2.500 vinstokke.

Som mange sikkert ved, er der blevet dyrket vin i mange år hér i Danmark. Det er da også derfor, at vores land har status som vinland - også rent officielt. Flere danskere har også egen vinkælder og vintilbehør. Det er faktisk sådan, at landet nu har en opdeling på fire danske vindyrkningszoner. Zonerne består af Bornholm, Sjælland, Fyn og småøer samt Jylland. Man betegner hver vin med prædikatet “regionalvin fra” samt herefter navnet på en given vindyrkningszone.

Dansk borger for kvaliteten, fordi vin connaisseurs ofte ved, at kvaliteten er stadig stigende for dansk vin. En anden kendsgerning er, at dansk vin og Danmark er et skattet af mange. Det er blandt andet,fordi dansk vin er kendt som et frisk pust som en ny, spændende specialitet. Danske vinavlere brænder for faget, og det giver sig udslag i de mange spændende smagsnoter. Danmark og dansk vin er for alvor blevet synlig på den internationale vinhimmel.

Husk, at du kan købe dine vinplanter på Nygårdsminde Vingård.

På Nygårdsminde Vingård kan du også spille parkgolf. Et nyt, sundt og sjovt spil for alle.

Kontakt

Nygårdsminde

Nyhedsbrev

Få nyheder og information om dine arrangementer direkte i din mail indbakke

Parkgolf: Åben hver dag 9-21.

Reservation er ikke nødvendig.

Registreringsnr. 5059. Kontonr. 0001094680

IBANnr. DK8350590001094680

Swiftadresse JYBADKKK

Vingård åben weekender kl. 10-16 og efter aftale.

Book rundvisning og vinsmagning firma/privat arrangement: 26 30 64 48.