Årets gang

Januar og februar

I januar og februar er vinmarkerne i dvale og vinstokkene står med de nøgne ranker fra sidste år. En vinter med hård vind og frost kan godt beskadige knopperne, men generelt overlever et tilstrækkeligt antal – selv en hård dansk vinter

Marts

I marts har vi for alvor gang i vinterbeskæringen. Vinbonden udvælger de nye produktionsskud og alle de overflødige grene klippes af, så der kun er to grene tilbage på hver vinstok. Et af højdepunkterne for vinterbeskæringen er, når vinbonden samler familie og venner, som hjælper med at fjerne de overflødige grene og hæfte de beskårne vinranker fast på espaljeerne.

April

Sidst i april er plantetid. Vi har plantet første gang i 2010, hvor det hele begyndte. Herefter har vi plantet nye parceller i 2014, 2015 og 2016. Næste gang bliver i 2019, hvor vi har lovet os selv, at vi planter det sidste parcel.

Maj

I maj vokser knopperne ud. Ofte er der for mange knopper og allerede sidst i maj begynder vi at tynde skuddene ud, så der ikke kommer overproduktion på hver enkelt vinstok.

Juni

I juni vokser vinen for alvor og det er nu tid til at lede alle de nye skud op imellem trådene på espaljeet. Vinrækkerne former sig nu som en hæk, så vinbladene kan sidde velordnede og fange lyset på den bedste måde. Derved optimeres fotosyntesen som jo netop er den proces i bladene der frembringer sukkerstoffet. Blomsterstandene udvikler sig i løbet af juni og er normalt klar til at blomstre sidst i juni. Under blomstringen sker bestøvningen ved vindens hjælp og det kræver tørvejr.

Juli

I juli har hækkene opnået deres fulde højde og fået de blade, der er nødvendige til produktionen. Vi klipper toppen af og trimmer hækkene og tynder ud regelmæssigt sommeren igennem for at holde den rette balance mellem gren/blad vækst og frugtmængde. Derved får vi den bedste frugt og den sundeste plante, hvad angår svampesygdomme.

August

I august er druerne for alvor begyndt at vokse og med den hårde beskæring af sommerskud, dirigerer vi vinens energi ned i frugten frem for ud i nye grene. Hen i august begynder de blå druer at skifte farve og modningen begynder så småt.

September

I begyndelsen af september kan man tydeligt smage sukkerindholdet i druerne. Vi begynder at fjerne de blade, som indtil nu har skærmet klaserne. Dels for at skaber luftcirkulation, så druerne kan holde sig tørre og sunde, og dels for at solens stråler kan ramme druerne, hvilket forøger deres indhold af aromastoffer.

Oktober

I oktober når vi højdepunktet på vinåret – vinhøsten! Det er altid spændende om årets bestræbelser giver de forventede resultater og ikke mindst, om høstvejret vil være med os. Vinhøsten er en fornøjelig begivenhed, hvor vi samler familier og venner til en traditionsrig dag. Druerne bliver håndplukkede og sorteres nænsomt. Herefter kører vi til Glenholm vingård. De forskellige druer er øremærket til forskellige vine og efter afstilkningen sættes vi i gang med gæring.

November og december

I begyndelsen af september kan man tydeligt smage sukkerindholdet i druerne. Vi begynder at fjerne de blade, som indtil nu har skærmet klaserne. Dels for at skaber luftcirkulation, så druerne kan holde sig tørre og sunde, og dels for at solens stråler kan ramme druerne, hvilket forøger deres indhold af aromastoffer.

Kontakt

Nygårdsminde

Nyhedsbrev

Få nyheder og information om dine arrangementer direkte i din mail indbakke

Parkgolf: Åben hver dag 9-21.

Reservation er ikke nødvendig.

Registreringsnr. 5059. Kontonr. 0001094680

IBANnr. DK8350590001094680

Swiftadresse JYBADKKK

Vingård åben weekender kl. 10-16 og efter aftale.

Book rundvisning og vinsmagning firma/privat arrangement: 26 30 64 48.