Har du søgt på Vingård Nordjylland, vingård Vendsyssel, vingård Danmark, så læs om Nygårdsminde Vingård hér. Vi er en vingård højt mod nord, og producerer dansk vin, herunder rosévin og hvidvin, som er kendt for kvaliteten. Nygårdsminde Vingård gjorde sig gældende lige fra den 18. oktober 2013. Her høstede vi druer for allerførste gang. Der var på dette tidspunkt 300 vinstokke.

Nygårdsminde Vingård er en vingård højt mod nord

Det er en af Danmarks nordligste professionelle vingårde med sin beliggenhed på breddegraden 57,29°. Og måske smukkeste?

Vores navn, Nygårdsminde, stammer faktisk fra en ejendom, der tidligere lå syd for den mark, der nu er tilplantet med vinstokke. Grunden blev købt af Jan i 2007, da han var bosiddende på nabogården. Grunden havde en sydvendt skråning, og drømmen om en vingård fødtes: “Det er da her, vi skal dyrke vin!”

I virkeligheden går mange rundt med en eller anden drøm i maven. Det er en forjættende tanke at tage væk fra storbyens stress og papirarbejde. Hvis drømmen tilmed er en vingård, hvor man kan få frisk luft på sit arbejde og følge drømmen, kan det være fristende. Det at tage skridtet og lægge sit liv om, kan være svært. Det kræver meget mod og en fornuftigt økonomi. Det koster jo penge at leve, og derfor er det svært at sige jobbet og levebrødet op.

Det er en svær beslutning, for de fleste mennesker har familie og børn. Familien skal forsørges, og det kræver som regel job og rimelig løn. Det er dog sundt at få jord under neglene engang imellem og frisk luft.

Nygårdsminde Vingård drives af ægtefællerne, Jan og Gitte. Jan er udlært håndværker, og Gitte er akademiker. Gitte har tidligere levet i storbyen, og nyder nu livet på landet og vingårdens drift. Dette liv rummer også intellektuelle udfordringer. Livet som vinbonde er ikke altid enkelt, men kan være indviklet og foranderligt. Vi lærer nye ting hele tiden, og ser i den forbindelse også nye muligheder og metoder. Det er lærerigt både fagligt og menneskeligt.

Skabertrangen hos både Jan og Gitte har været en stor drivkraft. Det er utroligt at følge de vinstokke, som vi har plantet, frem til de skal høstes. Vinstokkene bearbejdes, og vin produceres og kommes på flasker. Så er vinen salgsklar. Hele processen er givende tilfredsstillende. Det danske klima m.m. kan godt byde på nogle udfordringer indimellem. Derfor er det positivt, at folk vil betale for druen. Druen kan være vanskelig at dyrke og udnytte. Vi ved heldigvis, hvordan druen skal dyrkes.

Det koster selvfølgelig at købe en grund og anlægge vinmark helt fra bunden af. Måske skal man være en anelse tosset, men man skal tro på det hele vejen igennem. Samtidig er det fornuftigt at være lidt ydmyg samt at være tålmodig. Professionel viden udefra er også fornuftigt, for vinproduktionens processer kræver viden. Det er man nødt til at betale for.

Kontakt

Nygårdsminde

Nyhedsbrev

Få nyheder og information om dine arrangementer direkte i din mail indbakke

Parkgolf: Åben hver dag 9-21.

Reservation er ikke nødvendig.

Registreringsnr. 5059. Kontonr. 0001094680

IBANnr. DK8350590001094680

Swiftadresse JYBADKKK

Vingård åben weekender kl. 10-16 og efter aftale.

Book rundvisning og vinsmagning firma/privat arrangement: 26 30 64 48.