Har du hørt om dette? Triotræer - frugttræer. Det er frugttræer med 3 forskellige sorter frugt. Tre sorter, der er podet på samme stamme. Oktober-december er den allerbedste tid til at plante frugttræer - også trio frugttræer.

Brønderslev Planteskole Nygårdsminde er konkurrencedygtig på prisen på frugttræer og har et fint udvalg af trio frugttræer, fx det populære pære triofrugttræ med: Conference, Alexander Lucas og Cara Friss. Eller det populære æble trio frugttræ med: Rød Aroma, Discovery og Rød Gråsten.

Triotræer - frugttræer

Triotræer, eller familietræer, som de også bliver kaldt, har tre sorter podet på samme stamme. Det er sorter af samme kategori, fx tre slags æbler, eller tre slags pærer, eller tre slags blommer. Det er ikke muligt at få trio frugttræer med forskellige sorter, fx æble, pære og blomme.

Fordele ved triotræer

Der er mange, der har fået øjnene op for triotræer, fordi det da er muligt at have flere sorter på den samme plads, som ét frugttræ ville optage i haven. Derfor: Er pladsen i din have sparsom, eller er der ikke andre pære- eller æbletræer i nærheden af din have, vil det være en fordel med et familietræ/triotræ, hvor sorterne indbyrdes bestøver hinanden.

Der er mange fordele ved familietræer eller triotræer:

  • Da træet bærer frugt fra tre sorter, er der en udvidet modnings-sæson, så der er frugter over en længere periode. Derfor får du både variation af smagsoplevelser og et maksimalt udbytte af frisk frugt, ved af at have et familie-træ i haven.
  • Triotræer er selvbestøvende og det betyder gode forhold for frugtsætningen.
  • Triotræer bliver normalt ikke særligt høje - 2,5 meter ca.
  • Trio-træer er særdeles dekorative, med mange skønne efterårsfarver, da sorterne får efterårsløv på forskellig tidspunkt.

Endelig er prisen også en fordel. Normalpriser for frugttræer (i 2023) er ca. 330 kr. Et trio frugttræ koster ca. 500 kr.

Plantning af frugttræer

Den allerbedste plantetid for frugttræer er oktober-december jf. Politikens Havebog. Frugttræer kan plantes fra løvfald til hen på foråret. Men du vil få det bedste udbytte af frugttræer ved at plante dem i oktober-december. Her sparer du også dig selv for flere vandinger og vejret er perfekt for frugttræerne til at sætte gode rødder.

Læs evt. mere om frugttræer her.

Brønderslev Planteskole Nygårdsminde

  • Adresse: Brønderslev Planteskole Nygårdsminde, på Tolstrupvej 100, 9700 Brønderslev.
  • Åbningstider: Mandag til fredag kl. 10.00-17.00. Weekender og helligdage kl. 10.00-16.00.
  • Kontakt: I planteskolens åbningstider ved personligt fremmøde eller på telefonnr. 25151900.

Læs flere blogindlæg fra planteskolen her.

©Gitte Lunde Andresen

Kontakt

Nygårdsminde

Nyhedsbrev

Få nyheder og information om dine arrangementer direkte i din mail indbakke

Parkgolf: Åben hver dag 9-21.

Reservation er ikke nødvendig.

Registreringsnr. 5059. Kontonr. 0001094680

IBANnr. DK8350590001094680

Swiftadresse JYBADKKK

Vingård åben weekender kl. 10-16 og efter aftale.

Book rundvisning og vinsmagning firma/privat arrangement: 26 30 64 48.