Få hjælp til at falde lettere i søvn og sove bedre - hele natten. Læs her om det personlige vejledningsforløb: Sov godt

Godnat og sov godt

Har du problemer med at sove? Har du svært ved at falde i søvn? Vågner du ofte om natten og føler du dig ikke udhvilet efter søvnen? Så er dette " Sov bedre" forløb måske noget for dig?

Du får hjælp til en sundere søvnhygiejne, så du lettere kan falde i søvn, få en dybere, mere effektiv og sammenhængende søvn og sove godt hele natten.

Der tages udgangspunkt i sundhedsstyrelsens råd om søvn og suppleres med naturlige rutiner og søvnråd fra det velafprøvede sundhedssystem ayurveda.

Sov godt forløb

Forløbet foregår over 6-9 uger og du får:

 • 3 samtaler af 60 min., hvor vi mødes fysisk, alternativt online.
 • Grundig samtale om og analyse af dit nuværende søvnmønster og sovevaner.
 • Trinvis plan til at forbedre og fordybe din søvnkvalitet.
 • Vejledning i mad og drikke, der fremmer søvn. Vejledning i brug at dejlige æteriske olier til at fremme søvnen samt yoga- og åndedrætsøvelser, der kan støtte gode søvnrutiner.
 • Intropris: 2.800 kr. for 3 samtaler. Ønsker du blot et forløb over 2 gange er den samlede pris 1.800 kr. Har du blot brug for én konsultation til genopfriskning er prisen 1.000 kr.

Styrken i forløbet ligger i at integrere nye input og indsigt til nye vaner i et tålmodigt tempo. De fleste har brug for tid til at skabe forandring. Jeg hjælper dig med at tilrettelægge i et tempo, som vil støtte dig bedst muligt i at ændre vaner og skabe grobund for varig og forbedret søvnkvalitet.

Få hjælp til søvnproblemer

Vi sover 1/3 af vores liv. Søvnmangel og søvnforstyrrelser er direkte skadelige for kroppen og kan føre til et svækket immunsystem og dermed en øget risiko for at blive syg.

Søvn er livsvigtig og det er naturligt at sove, alligevel er det et problem for mange at sove godt hver nat. Søvnudfordringer kommer af forskellige årsager, f.eks. stress, overgangsalder og uhensigtsmæssige vaner. Ayurveda har effektive redskaber til, at du kan få din søvn tilbage. Dette forløb er både til dig som oplever udfordringer med din søvn og dig som har haft søvnproblemer i længere tid.

Dårlig søvn er en trussel for helbredet

Søvnproblemer er udbredt blandt voksne danskere, og langvarige søvnproblemer er forbundet med øget risiko for at få flere sygdomme, det fremgår bl.a. af en videnskabelig artikel i Ugeskrift for Læger.

"Søvnproblemer defineres som symptomer og gener forbundet med søvn. Dårlig søvnkvalitet omfatter besvær med at indlede eller fastholde søvn og for tidlig opvågning trods tilstrækkelig mulighed for at sove. Søvnproblemer omfatter også kort (< 6-7 timer) eller meget lang søvn (> 9 timer). Uden søvn påvirkes hjernens funktion, og meget tyder på, at en af søvnens vigtigste funktioner er vedligeholdelse af hjernens funktion. Selv ved moderat søvnunderskud (< 6 timer søvn) nedsættes koncentrations- og reaktionsevnen, og hukommelsen forringes." Ugeskrift for Læger.

Der er store individuelle forskelle i vores søvnbehov, men generelt har voksne behov for at sove 6-9 timer i døgnet. 

Helbredsmæssige konsekvenser af langvarige søvnproblemer

Artiklen i Ugeskrift for Læger ovenfor, nævner bl.a. disse følgevirkninger af langvarige søvnproblemer:

 • Overvægt: Kort søvn er forbundet med overvægt hos voksne.
 • Diabetes: Dårlig søvnkvalitet er forbundet med øget risiko for at få type 2-diabetes
 • Hjerte-kar-sygdom: Personer, der sover mindre end 7-8 timer, har ca. 50% øget risiko for iskæmisk hjertesygdom og ca. 15% øget risiko for apopleksi sammenlignet med personer, der sover 7-8 timer

Fakta om søvn

Der er der mange myter og facts om søvn. Hvidovre Hospital her samlet nogle af de vigtigste facts om søvn:

 • Vi sover for lidt: De fleste har brug for 7-9 timers søvn for at holde os i topform. Det er der 20-30 % af befolkningen, der ikke gør.
 • Hjernen vaskes i løbet af natten: "Søvnen er så vigtigt, fordi hjernen under søvn gennemgår en vaskeproces, hvor et rørsystem pumper væske ind mellem hjernecellerne, som skyller affaldsstoffer væk og over i lymfesystemet, hvor affaldsstofferne bliver transporteret ned til leveren, hvor de bliver nedbrudt. Denne vigtige natlige vask bliver ringere med årene og sker bedst under dyb søvn". 
 • Det mærkes tydeligt, når vi sover for lidt: Når vi sover for lidt og for dårligt, bliver funktionen i cellerne i vores krop generelt nedsat. "Hvis vi fx sover under 6 timer i døgnet, svarer det til, at cellernes funktion bliver ti år ældre på grund af den manglende søvn. Det vil sige, dine celler fungerer langsommere, og din koncentrations- og reaktionsevne bliver nedsat. Du kan også blive i dårligere humør eller have svært ved at styre dine følelser. For lidt søvn over lang tid har desuden en lang række konsekvenser for helbredet, bl.a. kan det øge risikoen for sukkersyge, hjerte/karsygdomme, ligesom immunforsvaret svækkes." Hvidovre Hospital

Ayurvedisk sundhedsvejledning

Ayurveda betyder viden om livet. Ayurveda er yogatraditionens mere end 5.000 år gamle sundhedsviden, der giver konkrete anvisninger til, hvordan du kan leve, så du fremme et sundt liv i harmoni og balance.

Ayurveda giver enkle og konkrete råd baseret på flere tusind års erfaring og praksis, blåstemplet af verdenssundhedsorganisationen WHO. Nu kan du får ayurvedisk sundhedsvejledning på Nygårdsminde Vingård.

Ayurvedisk sundhedsvejleder

Jeg, Gitte Lunde Andresen, er lægeeksamineret ayurvedisk sundhedsvejleder. Det er en 2-årig uddannelse ved læge Charlotte Bech. Jeg har afsluttet min uddannelse i efteråret 2023. I den forbindelse tilbyder jeg en række konsultationer til favorable priser: Fx 3 konsultationer "God nat og sov godt" for 2.800 kr. (normalpris 4.500 kr.)

Jeg er international certificeret yogalærer med mere end 300 timers uddannelse. Jeg er uddannet inden for forskellige yogaretninger både den dynamiske hatha yoga og den blidere yin yoga samt børneyoga. Foruden yoga, som jeg praktiserer dagligt, dyrker jeg meditation, som jeg også er uddannet i.

Se kalenderen for yogaforløb.

Jeg har mange års erfaring med rådgivning og mentorforløb fra mit professionelle liv som relations skaber og leder.

Læge Charlotte Bech overrækker diplom til Gitte Lunde Andresen for gennemført uddannelse som lægeeksamineret ayurvedisk sundhedsbehandler.

Ayurveda er et mere end 5.000 år gammelt holistisk sundhedssystem, som beskæftiger sig med både fysisk sundhed, mental balance, spirituel velbefindende, medmenneskelige relationer og vores forhold til naturen. Ayurveda behandler det hele menneske, fremfor kun at behandle symptomer.

Læs mere her om Nygårdsminde Vingård.

PriservingårdenoplevelserGitte og Jan Lunde

Kontakt

Nygårdsminde

Nyhedsbrev

Få nyheder og information om dine arrangementer direkte i din mail indbakke

Parkgolf: Åben hver dag 9-21.

Reservation er ikke nødvendig.

Registreringsnr. 5059. Kontonr. 0001094680

IBANnr. DK8350590001094680

Swiftadresse JYBADKKK

Vingård åben weekender kl. 10-16 og efter aftale.

Book rundvisning og vinsmagning firma/privat arrangement: 26 30 64 48.