Seværdigheder i Brønderslev. Oplev Brønderslev på kultur og naturtur. Kør-selv tur første gang lørdag d. 5. august 2023 kl. 9-17.

Seværdigheder i Brønderslev - kultur og naturtur

Brønderslev byder på et væld af oplevelsesperler. Dem kan du nu få 'smagsprøver' på lørdag d. 5. august 2023 kl. 9-17.

Til en pris af kun 450 kr. pr. person får du en oplevelsesrig dag, når du besøger 6 udvalgte steder i Brønderslev: Alpacas of Fredly, Store Vildmose, Vildmosemuseet, Nygårdsminde Vingård og Purple Farm. Turen, der er en kør-selv-tur, slutter på Dorf Møllegård, hvor der er mad med Rundt om Bålet.

Ny oplevelsesrute i Brønderslev

Brønderslev byder på mange spændende oplevelser. Imidlertid er kendskabet til dem ikke så stor – både blandt kommunes borgere og turister. Det har vinbonden Jan Lunde sat sig for at gøre noget ved. Sammen med Anne Provst fra Museum Moss, har han tilrettelagt en kultur- og naturrute, der for første gang kan opleves lørdag d. 5. august 2023.

Kultur og naturrute som kør-selv-aktivitet

Jan Lunde er med Nygårdsminde Vingård en væsentlig aktør med stærk attraktionskraft på erhvervs- og turismeområdet i Brønderslev. Vingården holder op mod 50 arrangementer for erhvervslivet årligt og i sommersæsonen er der dagligt op til 50 besøgende danske, norske, svenske og tyske turister. ”Vi har fra begyndelsen af vingårdens grundlæggelse lagt vægt på at samarbejde med andre turistaktører, så vi kan understøtte hinanden. Det har ikke altid været lige let,” siger den initiativrige vinbonde. Imidlertid var museumsdirektør Anne Provst, fra Museum Moss, straks med på ideen om at lave en oplevelsesrute i Brønderslev. ”Brønderslev har så mange fine oplevelser af byde på”, siger brønderslev- og vendelboen Jan Lunde ”og det skal vi være meget bedre til at give et indblik i”. Jan Lunde og Anne Provst ser derfor meget frem til at den første kør-selv kultur- og naturtur som holdes d. 5. august 2023. På turen besøges 6 udvalgte steder i Brønderslev. Det handler både om alpakaer og glade grise, om naturen i Vildmosen og i vinmarkerne samt om møller og mad over bål.

Brønderslevs mange uopdagede skatte

Destination Nord, der er markedsførings- og udviklingsselskabet for turismen i Aalborg, Brønderslev, Frederikshavn og Læsø kommuner, sætter i denne tid netop turbo på at fremme lokale oplevelser. ”Brønderslevs nye oplevelsesrute vil være til fin inspiration for de øvrige turismeaktører”, siger Gitte Lunde Andresen, der er udpeget af Brønderslev Kommune som erhvervsrepræsentant til Destination Nords bestyrelsen. En af de foreløbige konklusioner i udviklingsarbejdet er netop, ”at Brønderslev Kommune har en skattekiste af små og ofte meget lokale oplevelser. Det handler både om historie, smuk natur, markeder og events, kunst og kultur og ikke mindste de mennesker, der bor og lever i Brønderslev Kommune. Der er meget at opdage, i Brønderslev Kommune”, siger Gitte Lunde Andresen.

Oplev de uopdagede skatte

Arrangementet er tilrettelagt, så du ved besøg af de enkelte oplevelsessteder får et lille indblik i stedet.
Der er lagt op til en super hyggelig dag, hvor det eneste du skal gøre, er at tilmelde dig og dine medpassagerer til post@museummoss.dk

De lokale arrangører og ildsjæle håber naturligvis på stor opbakning og ser frem til fremvise kultur og naturruten i Brønderslev.
Er du hurtig på lommeregneren vil du også finde ud af, at arrangørerne har presset prisen helt i bund for at kunne give dig og dine en god oplevelse.

Alpacas of Fredly, Stor Vildmose og Vildmosemuseet

Kl. 9.00: Alpacas of Fredly, Aalborgvej 55, 9700 Brønderslev.
Her vil Lise Drastrup fortælle om sine alpacaer og sit arbejde med dem.

Kl. 10.15: Store Vildmose, Damvej 79, Krydset Damvej/Ringvej, Aabybro.
Højmosen i Store Vildmose er en enestående del af den store gamle mose i Vendsyssel, som ellers næsten er fuldstændig opdyrket. Museumsdirektør Anne Provst fra Vildmosemuseet vil fortælle om mosens historie.

Kl. 11.15: Vildmosemuseet, Nørregade 35, 9700 Brønderslev
Brønderslevs nye museum, det nye Vildmosemuseum, kommer til at ligge i en del af de gamle PN-bygninger i hjertet af Brønderslev. Der arbejdes intenst på at museet sammen med Brønderslev Amatørscene og et nyt spisested etableres samlet i et stort kulturhus. Se museets lokaler og hør museumsdirektør Anne Provst fortælle om planerne for det nye Vildmosemuseum.

Nygårdsminde Vingård, Hallundbjerg og Dorf Mølle

Kl. 11.45: Nygårdsminde Vingård, Tolstrupvej 102, 9700 Brønderslev
Nygårdsminde Vingård er en af Danmarks nordligste vingårde. Vingården tilbyder unikke oplevelser i naturskønne omgivelser; rundvisning i vinmarkerne, vinsmagninger, parkgolfspil for hele familien og yoga i rolige omgivelser. Mød vinbonden og vendelboen Jan Lunde fortæller om "wine made in Vendsyssel" med smagsprøver og en rundvisning i området.

Kl. 13.00: Hallundbjerg, Røgelhedevej 55, 9700 Brønderslev
Besøg de glade grise sammen med grisebonde Hans Henrik Thomsen, der vil fortælle om hans unikke system med rullende indhegninger til grise.

Kl. 14.30: Dorf Møllegård, Storskovvej 39, 9330 Dronninglund
Dorf Møllegård er det eneste museum i Danmark, hvor man kan opleve et autentisk fungerende dobbelt mølleanlæg med både vandmølle og vindmølle. Sammen med det firelængede gårdanlæg og møllesøen udgør hele området et skønt kulturmiljø. Museumsinspektør Lise Hansen vil vise rundt og fortælle om møllegårdens historie og udstillinger.

Kl. 15.30 Bålmad fra Rundt om Bålet, på gårdspladsen på Dorf Møllegård.

Praktisk information

  • Tid og sted: Lørdag d. 5. august 2023 kl. 9.00-17.00.
  • Detaljeret om ruten fås ved tilmelding.
  • Prisen er 450 kr. pr. person.
  • Tilmelding til Museum for Forsyning og Bæredygtighed, Museum Moss, på: post@museummoss.dk eller 98843105.

Turen er arrangeret på initiativ af vinbonde Jan Lunde fra Nygårdsminde Vingård. For info om baggrunden for turen, kontakt vinbonden på 26306448.

Læs mere om de forskellige produkter her og aktiviteter på Nygårdsminde Vingård her.

Kontakt

Nygårdsminde

Nyhedsbrev

Få nyheder og information om dine arrangementer direkte i din mail indbakke

Parkgolf: Åben hver dag 9-21.

Reservation er ikke nødvendig.

Registreringsnr. 5059. Kontonr. 0001094680

IBANnr. DK8350590001094680

Swiftadresse JYBADKKK

Vingård åben weekender kl. 10-16 og efter aftale.

Book rundvisning og vinsmagning firma/privat arrangement: 26 30 64 48.