Hos Nygårdsminde Vingård er vi også kendt for vores gode rosé vin, og vi har nogen gang rosévin tilbud. Det er en kærkommen mulighed for at smage nogle flere af vores varianter af hvidvin og rosé vine m.m. Men hvad er rosévin, og hvordan fremstilles den?

Hos Nygårdsminde Vingård har vi noget for enhver smag, og vi vejleder dig gerne. Vi giver dig et blik ind i vinens verden, som er et spændende univers at udforske. Der er meget, som man kan sætte sig ind i, hvis interesser er der. Det er kan ting som vinopbevaring, mad og vin, vinforum, druesorter m.m. Vin er nemlig ikke bare vin, for der er selvfølgelig forskel på eksempelvis rødvin, hvidvin og mousserende rosévin.

Men hvad er rosévin, og hvordan fremstilles den?

Du tror måske, at man blander hvidvin med rødvin, og så får man rosévin, men nej. Det er ikke korrekt, for man blander ikke blå og grønne druer med hinanden for at lave rosévin. Der er dog en lille undtagelse, fordi Rosé champagne faktisk er hvidvin med et lille indhold af rødvin. Ej heller tilsætter man farvestoffer i fremstillingen af rosévin.

Så hvordan får man produceret denne forfriskende rosévin med sin smukke pink kulør? På alle druer vil frugtkødet i druen være gennemsigtigt. Det kan du se, hvis du prøver at flække en drue. Så selv med en rødvinsdrue og dennes saft, opnår man at få hvid ud af sort. Et eksempel er mousserende vin, som er fremstillet af rødvinsdruen ved navn, Pinot Noir.

Man trækker farven fra den blå drues skind ud i mosten, og det kaldes maceration. Under maceration-processen trækker man samtidig smag samt tanniner ud fra skindet og videre ud i druemosten. Jo mere tid man bruger, desto mørkere kulør. For eksempel har en let Beaujolais sandsynligvis trukket i mindre end en uge. Til sammenligning har en kraftig rubinrød Bordeauxvin nok trukket i mere end 2 uger. Der er imidlertid forskel på, hvor stor en mænge farve hver druesort indeholder.

Kontakt

Nygårdsminde

Nyhedsbrev

Få nyheder og information om dine arrangementer direkte i din mail indbakke

Parkgolf: Åben hver dag 9-21.

Reservation er ikke nødvendig.

Registreringsnr. 5059. Kontonr. 0001094680

IBANnr. DK8350590001094680

Swiftadresse JYBADKKK

Vingård åben weekender kl. 10-16 og efter aftale.

Book rundvisning og vinsmagning firma/privat arrangement: 26 30 64 48.