Køb dansk vin hos Nygårdsminde Vingård og køb dansk vin, for det smager fantastisk. Efter den 1. august 2000 gav EU Danmark tilladelse til at være område for erhvervsmæssig vinproduktion. Før denne dato kunne man kun fremstille druevin til sit eget forbrug. Andet og mere var ikke tilladt på dette tidspunkt. Lige siden 1993 har medlemmer fra Foreningen af Danske Vinavlere vedholdende påvist og dokumenteret muligheden for god vinproduktion. Foreningen dokumenterede således, at man i det danske kongerige uden problemer kan fremstilles god dansk vin. Efter EU’s godkendelse af Danmark som erhvervsmæssigt vinproducerende område fik offentligheden mulighed for vinsmagning af danske vine fra årgang 2001.

Køb vin hos Nygårdsminde Vingård

Den dag i dag er dansk vinproduktion højt respekteret i international sammenhæng. I Danmark laves der i dag vin på druer og mange forskellige typer af bær og frugter. Producenterne spænder lige fra mindre hobbyavlere til større erhvervsproducenter. Disse erhvervsproducenter producerer vin på internationalt niveau, og de anerkendes for deres vinproduktion.

Helt tilbage i 2001 var der to danske vinbønder, som åbnede vores danske vinmarked. Det varede ikke længe, før hele årgangen var udsolgt. Året efter var der repræsenteret seks danske vingårde, og året efter igen i 2003 var tallet syv. I 2004 var der hele otte vingårde, som solgte deres danske vin. Så sent som i 2016 kan vi tælle omkring 90 danske erhvervsmæssige vindgårde.

Lige siden 2001 har Skærsøgaard Vingård præsenteret typisk 5 vintyper af forskellig slag næsten hvert år. Der var tale om rosévin, rødvin, hvidvin, dessertvin og mousserende vin. Senere har Skærsøgaard udvidet sit sortiment med fx brændevin og frugtvin. Før frigivelsen af danske vine skal dansk vin bestå en både analytisk og sensorisk prøve. Nygårdsminde Vingårds vine - bl.a. sød hvidvin - er betegnet “Regionalvin fra Jylland”, da Jylland er en af 4 vindyrkningsregioner, som Danmark er opdelt i.

Kontakt

Nygårdsminde

Nyhedsbrev

Få nyheder og information om dine arrangementer direkte i din mail indbakke

Parkgolf: Åben hver dag 9-21.

Reservation er ikke nødvendig.

Registreringsnr. 5059. Kontonr. 0001094680

IBANnr. DK8350590001094680

Swiftadresse JYBADKKK

Vingård åben weekender kl. 10-16 og efter aftale.

Book rundvisning og vinsmagning firma/privat arrangement: 26 30 64 48.