Hos Nygårdsminde Vingård vil du opdage, at vi kun har god vin, den bedste hvidvin og den bedste rosévin. Nygårdsminde Vingård er kendt for vores gode vine, og vi står selv for hele processen. Så kan vi garantere, at vores kunder kun får det allerbedste indenfor dansk vin. Nygårdsminde Vingård producerer kun økologisk dansk vin på vores egne vinmarker. Vores vine varierer i smag og karakter, og vi er dedikerede omkring topkvalitet. Med hver enkelt vin stræber Nygårdsminde Vingård mod et individuelt udtryk for hver enkelt vin. Vi lader duerne komme til udtryk i hver vin, og det taler sit eget sprog.

Dansk vin på vores egne vinmarker

Nygårdsminde Vingårds produktion af af rosévin sker på rødvinsfruer. Hér tager man skallerne bort i selve processen, før skallerne kan give vinen for meget farve. Derfor får rosévinen sin ikke så mærke røde farve, og den får sin karakteristiske farve. Det skyldes, at man ikke lader tanninerne komme med i rosévinen. I rødvin giver tanninerne den sin bitterhed og øger rødvinens holdbarhed. Vi har både rosévin med kraftigere smag, som er velegnet til middagen, men også sødere rosévine. Sidstnævnte er skønne at nyde på terrassen i sommersæsonen.

Nygårdsminde Vingårds beplantede areal udgør 2 ha og har 2.500 vinstokke. Vi anvender enkelt og dobbelt guyot opbinding. Jordtype på vore vinmarker er stenet, og vinmarkerne hælder mod syd. Af druesorter har vi Rondo og Solaris. Nygårdsminde Vingård dyrker hvidvin, rosévin, rødvin, mousserende rosévin og sød rosévin, samt gin og vindruesaft. Med hensyn til vinifikation er vores druer håndplukkede, økologisk dyrkede druer, som vi sorterer nænsomt. Vores druer er kendt for at have et højt sukkerindhold, som er mere typisk for sydligere vingårde end danske vingårde. Til hvidvin presser vi nænsomt de friske druer, og mosten gærer ved lave temperaturer. Vores mousserende rosévin produceres efter champagnemetoden. Alle vores vine er ståltankegærede og lagrede.

Nygårdsminde Vingårds vinmark består af 5 parceller, som er beplantede. Vore primære druesorter er Rondo og Solaris, der fysiologisk modner lige så godt i Danmark, som de almindeligt dyrkede druesorter gør i fx franske vinregioner. Derudover har vi enkelte andre druesorter som Cabernet Cortis, Regent, Leon Millot og Acolon.

Vores vindruer er økologisk dyrkede. Derfor bruger vi som vinbonde flere arbejdstimer i marken, og der er øget risiko for, at druerne angives af råd og svamp. Nygårdsminde Vingård har stor fokus på bæredygtighed og økologi. Kun det bedste indenfor dansk vin er godt nok.

Kontakt

Nygårdsminde

Nyhedsbrev

Få nyheder og information om dine arrangementer direkte i din mail indbakke

Parkgolf: Åben hver dag 9-21.

Reservation er ikke nødvendig.

Registreringsnr. 5059. Kontonr. 0001094680

IBANnr. DK8350590001094680

Swiftadresse JYBADKKK

Vingård åben weekender kl. 10-16 og efter aftale.

Book rundvisning og vinsmagning firma/privat arrangement: 26 30 64 48.