Yin yoga

30/07/2024 - 19/08/2024

Yin yoga er yoga med udstræk i op til fem minutter. Her får du lange yogaøvelser, der giver plads til at slippe spændinger og afstresser kroppen fuldstændig. Læs mere her om: Yin yoga.

Yin yoga er populært

Yin yoga handler om at spænde af, give efter og strække kroppen i blide stræk, som holdes 2-5 minutter. Strækkene styrker vores bindevæv, sener og led. Effekten er færre smerter i kroppen og mental ro. 

Bindevæv holder sammen på knogler, muskler og organer. Den dårlige nyhed er, at bindevæv skrumper ind med alderen. Som årene går, krymper du altså. Den gode nyhed er, at det kan du undgå med yin yoga. Mange oplever også, at yin yoga kan løsne op for gamle skader og 'reparere' dem. Teorien bag er, at vores muskler hænger sammen som kæder, der arbejder sammen i stedet for små enheder. Det er disse 'kæder' som yin yogaen har fokus på.

Du skal medbringe følgende:

 • Yogamåtte.
 • Tæppe som kan dække din yogamåtte.
 • Håndklæde, til at lægge over det udstyr, som du låner af mig.
 • Vandflaske eller termokrus med låg.

Praktisk info om yin yoga

 • Undervisningsgange: Du kan deltage i yin yoga hen over sommeren på Nygårdsminde Vingård flg. dage (blandet hold):
  • Torsdag d. 4/7 kl. 17.30-19.00,
  • Tirsdag d. 30/7 kl. 17.30-19.00,
  • Mandag d. 19/8 kl. 17.30-19.00.
 • Tilmelding: Du sender en mail med fornavn og efternavn til gittelunde@nygaardsminde.dk med ønske om hvilke dage, du ønsker at deltage, herefter modtager du en kræftelse, såfrem der er plads.
 • Betaling: Der er et deltagergebyr på 200 kr. pr. gang som betales forud til Jyske Bank reg.nr. 5059 og konto nr. 1175414. Betaling skal ske senest 3 dage efter tilmelding. Betaling dækker undervisning i yin yoga i 90 min svarende til to lektioner. Derudover lån af yogaudstyr undtagen tæppe, håndklæde og yogamåtte, som du selv skal medbringe. Betaling refunderes ikke ved afbud, men pladsen kan gives til en anden.
 • Yogalokale: Yogaen foregår i vingårdens elegante yogalokale med udsigt til grønne områder. Det er Tolstrupvej 102, 9700 Brønderslev. Der er adgang til yogalokalet 20 min før undervisningen begynder.
 • Parkering: Kommer du i bil skal du parkere på p-pladsen ved parkgolfområdet (det første hus på højre hånd) eller langs med vejen der. Du kan IKKE parkere FORAN yogahuset, da yogalektionen er bygget op omkring ro - herunder også et roligt udsyn uden biler :-).
 • Læs mere om aktiviteter på Nygårdsminde Vingård. Yin yoga forsætter til efteråret.

Yoga på Nygårdsminde Vingård

Jeg tilbyder forskellige former for yoga: Hatha yoga, vinyasa yoga, yin yoga og ansigtsyoga - og altid med åndedrætsøvelser.

Hatha yoga

Hatha yoga, der er den mest udbredte yogaform og kan betegnes som den klassiske yoga. Det er fysiske stillinger, der er designet til at åbne op for de mange kanaler i kroppen - særligt hovedkanalen, rygsøjlen - og på den måde fremme de kropslige processer i alle organer, kirtler og væv. Hatha yoga hjælper også til at strække og alligne kroppen, så den opnår en bedre balance og fleksibilitet.

Vinyasa yoga

Vinyasa betyder flow. Vinyasa yoga er en dynamisk yogaform med fokus på at bevæge sig i takt med åndedrætter - først en bevægelse på indånding, så en bevægelse på udånding. Med vinaysa yoga får du pulsen op og det er med til at give varme i kroppen og energi, samtidig med at affaldsstoffer udskilles.

Yin yoga

Yin yoga er stille, meditativ yoga, hvor hver stilling typisk holdes i nogle minutter kombineret med rytmiske blide bevægelser, designet til at øge cirkulationen gennem kroppens væv og reducere træthed og spændinger i kroppen. Yin yoga er med til at frigive spændinger i vigtige samlinger såsom ankler, knæ, hofter, ryg, nakke og skuldre. Gennem yin yoga får du også strukket og smidiggjort kroppens facia eller bindevæv, hvilket gør det til et godt supplement til de mere aktive yogaformer. En af de helt store gevinster ved yin yoga er dels den fantastiske beroligende indvirkning, det har på sindet, dels øvelsernes evne til at løsne op for og lindre gamle skader

Ansigtsyoga

Ansigtsyoga stimulerer og balancerer ansigtets muskler, nerver, bindevæv hud og lymfesystem. Ansigtsyoga er for hele ansigtet med med betydning med hele dig og øvelserne for ansigtet kombineres med de øvrige yogaøvelser.

Funktionel tilgang

Som underviser har jeg en funktionel tilgang til yoga. Funktionel yoga er baseret på den videnskabeligt beviste præmis, at vores skeletter, væv og fysiologi varierer og at der er store forskelle i menneskets anatomi.

Som deltager på mine hold vil du derfor opleve, at jeg opfordrer dig til at mærke, om øvelserne virker for dig. I stedet for at fokusere på, hvordan du skal  se ud, når du laver en stilling; skal foden være her, knæet  pege i en bestemt retning, bækkenet skal flugte med forsiden af ​​måtten osv., så er jeg med en funktionel tilgang interesseret i, hvad du oplever når du laver stillingen. Føler du det stræk, hvor du gerne vil have det? Styrker og mærker du musklerne? Det forudsætter, at du ved hvorfor du laver en stilling og hvad den har til hensigt at gøre for dig.  Det er min opgave som yogalærer at vejlede og støtte dig i, hvordan du får det bedste ud af din praksis. Men det er din oplevelse af øvelsen, der afgør, om du gør noget hensigtsmæssigt og gavnligt for dig, fordi en ‘one size fits all’ tilgang ikke virker. 

Med en funktionel tilgang kan alle kroppe få alle de gavnlige virkninger fra stillingerne, på deres egen unikke måde uanset alder, baggrund, kropsform eller fleksibilitet.

Multihuset 'Oasen' med udsigt til Nygårdsminde Vingård.

Fordele ved yoga

 • Yogaen kan lære dig at sætte tempoet ned. Den moderne livsstil bygger på en forventning om, at vi er i højt tempo og tilgængelige hele tiden. Det kan vi ikke holde til. Vi brænder sammen.
 • Yoga er dit frirum. Det er DIT rum. Hvor du ikke skal være noget for andre, få noget til at lykkes eller gå på kompromis med det, der føles rigtigt for dig. 
 • Yoga er lig med selvomsorg. Selvomsorg er ikke en luksus men en nødvendighed. På yogamåtten lærer du at passe godt på dig selv og sine energiressourcer. Du lærer at cleare hovedet og mærke kroppen og tage ansvar for, at du trives og har det godt.

Hvad siger forskningen om yoga?

Studier viser, at yoga har positiv effekt på rigtig mange ting. Fx her fra studier, som er omtalt i videnskab.dk:

 • Yoga lindrer fysiske og psykiske lidelser. Fx kronisk smerte, astma, og diabetes samt depression, og stress.
 • Yoga øger selvværdet: Yoga giver mere energi og følelse af kontrol.

Yogalektioner ved Gitte Lunde Andresen

Jeg har bygget mine yogalektioner op over flg. koncept:

God yoga

Jeg tilbyder undervisning i god yoga med enkle øvelser og i et roligt tempo . Hver yogalektion er designet, så det er en god og effektfuld yogalektion, hvor ingen (forhåbentligt) føler sig ekskluderet.

Meditativ yoga

Mine yogalektioner har en meditativ karakter. Jeg har fokus på at få deltagerne til at sætte tempoet ned og finde ind i kroppen. Yogalektioner består at simple stillinger, og de bliver instrueret med rolig stemme, så klassen kan blive én lang fredfyldt meditation. Mange af os lever et liv, hvor vi konstant er på vej et andet sted hen og går rundt med en længsel efter at stoppe op og kunne finde hvile i os selv. Mine klasser er designet præcis til dette formål.

Yoga-to-go

Jeg giver tips til at indarbejde yoga i din hverdag – mens du sidder på kontorstolen, når du sidder i sofaen foran skærmen, mens du børster tænder, når du laver mad ect.

Aromaterapi

Mange af mine yogaklasser indeholder et par minutters aromaterapi mhp. at skabe større velvære. Her dufter du til essentielle olier, som kan understøtte at du slapper af, får øget energi, mindsker virkninger af stress mv.  Jeg giver tips til brugen af den konkrete æteriske olie, som du kan indånde i små doser eller blande i en god basisolie og smøre på huden. Jeg er forhandler af de olier, som vi bruger.

Eksklusivt yogalokale

Yogaen foregår i et eksklusivt yogalokale med masser af plads og udsyn. Om sommeren foregår yogaen udenfor med vinmarkerne som smuk kulisse.

Relevant yogaudstyr

For at få det optimale ud af yogaen, bruger vi forskelligt yogaudstyr. Ved din første yogalektion kan du låne det allervigtigste, som er en yogamåtte. Efterfølgende kan du købe din egen yogamåtte hos mig. Yogamåtten skal sikre, at du ikke glider, når du træner. Yogablokke bruges til at forkorte afstanden ned til gulvet. Det er også en god investering, hvis du begynder til yoga, men du kan låne hos mig. Derudover er det en god ide at have et håndklæde med, da du bliver varm og svedig. I slutningen af hver yogaklasse skal du bruge et tæppe til at lægge over dig, når du skal lave en afslapningsøvelse.

Yogalokalet er udstyret med yogamåtter til hatha yoga, bløde yogamåtter til yin yoga, yogablokke, yogapøller, yogastroppe, yogabolde og tæpper.

Høj faglighed

Jeg videreuddanner mig løbende så mine deltagere altid er sikret en høj faglighed både indenfor yoga og relevante beslægtede fagområder: Jeg er uddannet indenfor flg. discipliner; Hatha/vinyasa yoga, yin yoga, ansigtsyoga, FLO yoga (en blanding af og har undertoner af sansende yoga, flydende bevægelse, træning for underlivet, langsom dans og balancetræning), kontoryoga, børneyoga, aromaterapi og ayurvedisk sundhedsvejledning.

Din yogalærer Gitte Lunde Andresen

"Som yogalærer er det min mission at udbrede kendskabet til yoga og inspirere flere og flere til at dyrke yoga. Jeg brænder for at videreformidle yogaen særligt til begyndere. Mange kan få god gavn af yogaen i en travl tid. For ud over at handle om smidighed, balance og styrke, handler yoga om at passe på sig selv. Yoga lindrer fysiske og psykiske lidelser. Fx kronisk smerte, astma, og diabetes samt depression, og stress. Yoga øger også selvværdet: Yoga giver mere energi og følelse af kontrol”.

Jeg er international certificeret yogalærer med mere end 600 timers yogauddannelse og 20 års undervisningserfaring. Jeg er uddannet inden for forskellige yogaretninger både den dynamiske hatha og vinyasa yoga og den blidere yin yoga og ansigtsyoga, yoga for bækkenbåndet, kontoryoga samt børneyoga. Foruden yoga, som jeg praktiserer dagligt, dyrker jeg meditation og den ayurvediske livsstil.

Jeg er lægeeksamineret sundhedsvejleder inden for den klassiske ayurveda, hos læge Charlotte Bech. Ayurveda har fokus på livsglæde og sundhed. Her er jeg uddannet til at give konsultationer til en bedre søvn, mere sundhed og lykke, bedre fordøjelse og slankekonsultationer samt kostvejledning og motion som passer til til kropstype. Jeg videreuddanner mig desuden til aromaterapi vejleder mhp. at vejlede om brug af essentielle olier, som jeg forhandler.

Jeg har dyrket yoga i mange år og fundet stor støtte der, som modvægt til en travl erhvervskarriere. Jeg har 20 års erfaring som leder med ansvar for formidling og relationsopbygning. Yogaen har styrket mine lederevner med rummelighed som ledestjerne.

Den ayurvediske livsstil, som jeg har dyrket i flere år, har givet mig et lykkeligt liv med fysisk og mental balance."

Kontakt

Nygårdsminde

Nyhedsbrev

Få nyheder og information om dine arrangementer direkte i din mail indbakke

Parkgolf: Åben hver dag 9-21.

Reservation er ikke nødvendig.

Registreringsnr. 5059. Kontonr. 0001094680

IBANnr. DK8350590001094680

Swiftadresse JYBADKKK

Vingård åben weekender kl. 10-16 og efter aftale.

Book rundvisning og vinsmagning firma/privat arrangement: 26 30 64 48.