Vin & Videnskab: Taknemmelighed

26/10/2023 - 26/10/2023

Foredragsrækken Vin & Videnskab i samarbejde med Folkeuniversitetet Aalborg arrangerer foredrag om taknemmelighed v. konsulent i ledelse og lektor ved Aarhus Universitet, Jane Flarup på Nygårdsminde Vingård.

Vin & Videnskab: Taknemmelighed

Tak er (ikke) kun et fattigt ord - Hvordan kan tak hjælpe dig til et bedre liv?

Tak. Tre bogstaver, der tilsammen kan give dig et bedre liv. Gennem mere taknemmelighed i dagligdagen vil du opleve mere sundhed og få stærkere relationer til andre mennesker.

At sige tak til andre og føle taknemmelighed over for store og små ting er et nyt og spændende forskningsområde, som ligger i forlængelse af forskningen i anerkendelse. Taknemmelighed stimulerer din livsglæde og trivsel. Du oplever tilfredshed, optimisme og håb. Og dit helbred følger med. Du sover bedre og oplever mindre stress. Mindre vrede og færre konflikter.

Taknemmelighed og positiv psykologi

Taknemmelighed er en del af den positive psykologi, som har vundet indpas i de senere år ved ikke at fokusere på diagnoser og psykiske dysfunktioner. I stedet kigges der på det, der fungerer hos mennesker, og herfra bygger man op. Dysfunktioner skal ikke negligeres, men det, der fungerer, skal styrkes, så man bliver bedre til at håndtere desværre ting. Taknemmelighed er et urgammelt redskab til at danne sunde relationer mellem mennesker og dyr. Selv chimpanser viser taknemmelighed over for hinanden.

Foredraget gennemgår forskningen i taknemmelighed siden Aristoteles og frem til vore dages psykologiske forskning i trivsel og livskvalitet. Der vil være eksempler på øvelser, som alle kan være med til. Disse øvelser har videnskabelig evidens, som præsenteres på en letfattelig måde.

Om underviseren:
Jane Flarup er konsulent i ledelse og lektor ved Aarhus Universitet. Hun forsker i taknemmelighed som teambuilding- og ledelsesredskab. Bl.a. har hun undersøgt taknemmelighed blandt ingeniørstuderende mhp. at reducere deres stress og styrke deres gruppesamarbejde. Jane Flarup har udgivet bøger, artikler og blogindlæg (se www.janeflarup.dk) om bl.a. taknemmelighed, ledelse og storytelling. 

Praktisk info om Vin & Videnskab: Taknemmelighed

  • Tid: Torsdag d. 26/10 2023 kl. 17.00-18.45.
  • Sted: Nygårdsminde Vingård, Tolstrupvej 102, 9700 Brønderslev.
  • Tilmelding er nødvendig og sker via Folkeuniversitetet Aalborg. Klik her.
  • Pris: 175 kr. er inkl. et glas vin eller vindruesaft undervejs.
  • Rabat: Se rabatmuligheder her. Early bird spar 20 % inden 15/8 kl. 12.00.
  • Du er velkommen til fremmøde allerede kl. 16.15 til et kig på omgivelserne sammen med vinbonden Jan Lunde (gratis). Forhåndstilmelding ikke nødvendig. Husk praktisk fodtøj.
  • Der kan i forbindelse med foredraget købes smagsprøver i vinbaren. Der er naturligvis også mulighed for at købe vin, gin og saft fra Nygårdsminde Vingård.

Vin & Videnskab på Nygårdsminde Vingård

Læs mere om foredragsrækken Vin & Videnskab på Nygårdsminde Vingård i samarbejde med Folkeuniversitetet Aalborg på vores kalender.

Kontakt

Nygårdsminde

Nyhedsbrev

Få nyheder og information om dine arrangementer direkte i din mail indbakke

Parkgolf: Åben hver dag 9-21.

Reservation er ikke nødvendig.

Registreringsnr. 5059. Kontonr. 0001094680

IBANnr. DK8350590001094680

Swiftadresse JYBADKKK

Vingård åben weekender kl. 10-16 og efter aftale.

Book rundvisning og vinsmagning firma/privat arrangement: 26 30 64 48.