Sov godt med yoga

13/01/2024 - 13/01/2024

Yoga er godt for mange ting – også for din søvn. I denne workshop afprøver du et nemt program, der giver dig ro i kroppen og gør dig klar til at sove. Du lærer også en fantastisk åndedrætsøvelse, som er rigtig god før søvnen og du afprøver forskellige teknikker, som får dig til at slappe af, hvis du har svært ved at falde i søvn. Endelig bliver du præsenteret for udvalgte essentielle olier og smager en lækker sovemix med effektfulde krydderier. Det er: Sov godt med yoga.

Sov bedre med yoga

Søvnløshed kan have mange årsager. En af dem er, at mange af os ikke er bevidste om, hvordan vi skal geare ned, slappe af, og forberede vores krop og sind til en god nattesøvn. I perioder kan mange af os også opleve ømhed i lænd og ryg, forskellige distraktioner og spekulationer, hvor vi har svært ved at falde i søvn. Til tider oplever mange også at de ligger og vender og drejer sig inden søvnen indfinder sig.

Professionel vejledning til en bedre søvn

Som ayurvedisk sundhedsvejleder og som yogalærer har jeg masser af erfaring i forhold til at få en bedre søvn. Det vil jeg dele på denne workshop. Yoga, åndedrætsøvelser og afslapningsteknikker kan nok ikke helbrede alle søvnproblemer, men i de perioder hvor du dyrker yoga, åndedrætsøvelser og afslapningsteknikker regelmæssigt er der ingen tvivl om, at det har en positiv effekt på mit søvnmønster.

God yoga for alle

Vil du gerne prøve yoga, men er du bange for at du ikke kan følge med? Udfordringen drejer sig som regel ikke så meget om yogastillinger, men om tempoet og overgangene mellem stillinger. Alder, skader eller hvor stor man er, kan være svært at forene med de akrobatiske bevægelser, hvis det går for stærkt. Det er virkelig ærgerligt, for det er muligt for de allerfleste, at dyrke god yoga. Derfor er er denne workshop i et roligt tempo og alle kan være med.

Program for workshoppen

Denne workshop - sov godt med yoga består både af yoga, åndedrætsøvelser, afspændingsteknikker og konkrete tips.

 • Du afprøver forskellige yogastillinger, som er kendt for at få os til at slappe af og finde roen og du får du et program med hjem.
 • Du afprøver en af de bedste åndedrætsteknikker der findes for at få dio til at slappe af og slippe tankemylderet.
 • Du lærer forskellige afspændingsteknikker, som får dig til at slappe af, så du bedre kan falde i søvn.
 • Du smager og får en opskrift på en af de bedste naturlige sovemix, som er kendt for at hjælpe med at få en bedre søvn.
 • Du afprøver udvalgte essentielle olier, som er kendt for at understøtte en god søvn.

Workshoppen slutter af med tips fra ayuveda til en bedre søvn. Ayurveda betyder 'Livets Videnskab'. ' Ayurveda er et holistisk sundhedssystem, der igennem årtusinder har udviklet sig i Indien, og som beskæftiger sig med både fysisk sundhed, mental balance, spirituelt velbefindende, mellemmenneskelige relationer og vores forhold til miljøet.

Praktisk information:

 • Lørdag d. 13/1 2024 kl. 14-16.45 på Nygårdsminde Vingård, Tolstrupvej 102, Brønderslev. Workshoppen består af 3 undervisningslektioner. Der er indlagt små pauser.
 • Tilmelding: Du tilmelder dig ved at sende en mail til Gittelunde@nygaardsminde.dk
 • Pris: 350 kr. som betales før workshoppen. Er I to personer, som tilmelder jer samlet, er prisen 600 kr. for to personer. Skulle du blive forhindret i at deltage, kan du give pladsen til en anden. Beløbet refunderes ikke.
 • Betaling: Betaling skal ske til Jyske Bank, regn nr 5059. kontonr. 1175414. Oplys navn(e) og dato for workshop.
 • Deltagerprofil: Workshoppen henvender sig til voksne (kvinder som mænd), som gerne vil lære teknikker til at kunne sove bedre. Der kræves ingen forsætninger og du behøver fx ikke at have lavet yoga før.
 • Medbring din egen yogamåtte, et lille håndklæde og en flaske vand og kom iført behageligt tøj, som du kan bevæge dig i og tag en varm trøje med. Du kan evt. låne en yogamåtte af mig.
 • Yogalokale: Yogaen foregår i vingårdens elegante yogalokale med udsigt til grønne områder. Det er Tolstrupvej 102, 9700 Brønderslev.
 • Parkering: Kommer du i bil skal du parkere på p-pladsen ved parkgolfområdet (det første hus på højre hånd) eller langs med vejen der. Du kan IKKE parkere FORAN yogahuset, da hele workshoppen er bygget op omkring ro - herunder også et roligt udsyn uden biler :-).
 • Personligt vejledningsforløb: Workshoppen giver anvisninger på generelt plan. Er du særlig udfordret med problemer med en god nattesøvn, anbefaler jeg et personligt vejledningsforløb, som er tilpasset dig. Du kan læse om her: https://nygaardsminde.dk/sov-bedre/
 • YOGA på Nygårdsminde Vingård: Læs mere om yoga på Nygårdsminde Vingård.
Multihuset 'Oasen' med udsigt til Nygårdsminde Vingård.

Fordele ved yoga med enkle øvelser

 • Yogaen kan lære dig at sætte tempoet ned. Den moderne livsstil bygger på en forventning om, at vi er i højt tempo og tilgængelige hele tiden. Det kan vi ikke holde til. Vi brænder sammen.
 • Yoga er dit frirum. Det er DIT rum. Hvor du ikke skal være noget for andre, få noget til at lykkes eller gå på kompromis med det, der føles rigtigt for dig. 
 • Yoga er lig med selvomsorg. Selvomsorg er ikke en luksus men en nødvendighed. På yogamåtten lærer du at passe godt på dig selv og sine energiressourcer. Du lærer at cleare hovedet og mærke kroppen og tage ansvar for, at du trives og har det godt.

Hvad siger forskningen om yoga?

Studier viser, at yoga har positiv effekt på rigtig mange ting. Fx her fra studier, som er omtalt i videnskab.dk:

 • Yoga lindrer fysiske og psykiske lidelser. Fx kronisk smerte, astma, og diabetes samt depression, og stress.
 • Yoga øger selvværdet: Yoga giver mere energi og følelse af kontrol.

Yogalektioner ved Gitte Lunde Andresen

Jeg tilbyder ud over workshops holdundervisning i yoga. Jeg har bygget mine yogalektioner op over flg. koncept:

God yoga

Jeg tilbyder undervisning i god yoga med enkle øvelser og i et roligt tempo og der er der ingen krævende overgange. Hver yogalektion er designet, så det er en god og effektfuld yogalektion, hvor ingen (forhåbentligt) føler sig ekskluderet.

Meditativ yoga

Mine yogalektioner har en meditativ karakter. Jeg har fokus på at få deltagerne til at sætte tempoet ned og finde ind i kroppen. Yogalektioner består at simple stillinger, og de bliver instrueret med rolig stemme, så klassen kan blive én lang fredfyldt meditation. Mange af os lever et liv, hvor vi konstant er på vej et andet sted hen og går rundt med en længsel efter at stoppe op og kunne finde hvile i os selv. Mine klasser er designet præcis til dette formål.

Yoga-to-go

Jeg giver tips til at indarbejde yoga i din hverdag – mens du sidder på kontorstolen, når du sidder i sofaen foran skærmen, mens du børster tænder, når du laver mad ect.

Aromaterapi

Hver yogaklasse indeholder et par minutters aromaterapi mhp. at skabe større velvære. Her dufter du til skønne, naturlige essentielle olier, som kan understøtte at du slapper af, får øget energi, mindsker virkninger af stress mv.  Jeg giver hver gang tips til brugen af den konkrete olie, som du kan indånde i små doser eller blande i en god basisolie og smøre på huden. Jeg er forhandler af de olier, som vi bruger.

Eksklusiv yogalokale

Yogaen foregår i et eksklusivt yogalokale med masser af plads og udsyn. Om sommeren foregår yogaen udenfor med vinmarkerne som smuk kulisse.

Relevant yogaudstyr

For at få det optimale ud af yogaen, bruger vi forskelligt yogaudstyr. Ved din første yogalektion kan du låne det allervigtigste, som er en yogamåtte. Efterfølgende kan du købe din egen yogamåtte hos mig. Yogamåtten skal sikre, at du ikke glider, når du træner. Yogablokke bruges til at forkorte afstanden ned til gulvet. Det er også en god investering, hvis du begynder til yoga, men du kan låne hos mig. Derudover er det en god ide at have et håndklæde med, da du bliver varm og svedig. I slutningen af hver yogaklasse skal du bruge et tæppe til at lægge over dig, når du skal lave en afslapningsøvelse.

Yogalokalet er udstyret med yogamåtter til hatha yoga, bløde yogamåtter til yin yoga, yogablokke, yogapøller, yogastroppe, yogabolde og tæpper.

Sundhedstips fra ayurveda

Hver yogalektion sluttes af med en helsebringende ayurvedisk drik og tips fra ayuveda til et sundere og mere lykkeligt liv. Ayurveda betyder 'Livets Videnskab'. 'Hver yogalektion sluttes af med en helsebringende ayurvedisk drik og tips fra ayuveda til et sundere og mere lykkeligt liv. Ayurveda betyder 'Livets Videnskab'.

Høj faglighed

Jeg videreuddanner mig løbende så mine deltagere altid er sikret en høj faglighed både indenfor yoga og relevante beslægtede fagområder.

Gitte Lunde Andresen

"Som yogalærer er det min mission at udbrede kendskabet til yoga og inspirere flere og flere til at dyrke yoga. Jeg brænder for at videreformidle yogaen særligt til begyndere. Mange kan få god gavn af yogaen i en travl tid. For ud over at handle om smidighed, balance og styrke, handler yoga om at passe på sig selv. Yoga lindrer fysiske og psykiske lidelser. Fx kronisk smerte, astma, og diabetes samt depression og stress. Yoga har en gavnlig effekt på søvnproblemer. Yoga øger også selvværdet: Yoga giver mere energi og følelse af kontrol”.

Jeg er international certificeret yogalærer med mere end 300 timers uddannelse og 20 års undervisningserfaring. Jeg er uddannet inden for forskellige yogaretninger både den dynamiske hatha yoga og den blidere yin yoga samt børneyoga. Foruden yoga, som jeg praktiserer dagligt, dyrker jeg meditation, som jeg også er uddannet i.

Jeg er også lægeeksamineret sundhedsvejleder inden for den klassiske ayurveda, hos læge Charlotte Bech. Ayurveda har fokus på livsglæde og sundhed. Her er jeg uddannet til bl.a. at give konsultationer til en bedre søvn, mere sundhed og lykke, bedre fordøjelse og slankekonsultationer samt kostvejledning og motion som passer til til kropstype.

Jeg videreuddanner mig desuden til aromaterapi vejleder mhp. at vejlede om brug af de naturlige, essentielle olier, som jeg også forhandler.

Jeg har dyrket yoga i mange år og fundet stor støtte der, som modvægt til en travl erhvervskarriere. Yogaen har styrket mine lederevner med rummelighed som ledestjerne. Den ayurvediske livsstil, som jeg har dyrket i flere år, har givet mig et lykkeligt liv med fysisk og mental balance."

Kontakt

Nygårdsminde

Nyhedsbrev

Få nyheder og information om dine arrangementer direkte i din mail indbakke

Parkgolf: Åben hver dag 9-21.

Reservation er ikke nødvendig.

Registreringsnr. 5059. Kontonr. 0001094680

IBANnr. DK8350590001094680

Swiftadresse JYBADKKK

Vingård åben weekender kl. 10-16 og efter aftale.

Book rundvisning og vinsmagning firma/privat arrangement: 26 30 64 48.