Sommer yoga på vingården

24/07/2023 - 31/07/2023

Sommer yoga på vingården. En velgørende og nærende pause med yoga med vinmarkene som kulisse på Danmarks smukkeste vingård. Find ind i kroppen, ind i nærvær og enkelhed. I denne yogalektion bliver du guidet gennem helt enkle bevægelser og helt enkle yogastillinger.

God yoga for alle

GOD YOGA til ALLE: Vil du gerne prøve yoga, men er du bange for at du ikke kan følge med? Udfordringen drejer sig som regel ikke så meget om yogastillinger, men om tempoet og overgangene mellem stillinger. Alder, skader eller hvor stor man er, kan være svært at forene med de akrobatiske bevægelser, hvis det går for stærkt. Det er virkelig ærgerligt, for det er muligt for de allerfleste, at dyrke god yoga.

Prøv det på Nygårdsminde Vingård d. 24/7 og 31/7 kl. 17-18.

Denne yogalektion foregår i et roligt tempo og der er der ingen krævende overgange.

Din yogalærer Gitte Lunde Andresen, har sammensat en god og effektfuld yogaklasse, hvor ingen (forhåbentligt) føler sig ekskluderet.

Efter yogaen er der mulighed for at forsyne sig i vinbaren til fordelagtige priser.

Studier viser, at yoga har positiv effekt på rigtig mange ting: ”Yoga lindrer fysiske og psykiske lidelser. Fx kronisk smerte, astma, og diabetes samt depression, og stress. Yoga øger også selvværdet: Yoga giver mere energi og følelse af kontrol” fortæller Gitte.

Yogaen på Nygårdminde Vingård er for alle fra 13 år og op. Her kan du kan prøve blide og lette, men effektive yogaøvelser. Øvelserne giver smidighed og involverer mange muskelgrupper. I et roligt tempo og med fokus på åndedrættet, kommer deltagerne hele kroppen igennem uden at øge stress og uro. Yogaen foregår i de smukke omgivelser på vingården med vinmarkerne som enestående kulisse. 

Yoga for begyndere

Er det dig?

Du er helt ny på yogamåtten: Du har formentlig aldrig gået til yoga før. Du er ikke helt smidig (længere). Du bøvler måske med en eller flere skavanker i ryg eller nakke. Uanset hvad, der plager dig, uanset hvilken form du er i, vil du gerne gøre noget ved din fleksibilitet og smidighed, ligesom du gerne vil have energi og overskud i din hverdag.

Du har prøvet yoga før: Måske har du også en travl hverdag og vil gerne gøre noget for at holde stress fra døren? Måske du gerne vil forbedre din ydeevne i andre idrætsgrene, som du dyrker? Eller måske vil du gerne vise din partner eller andre, hvor fantastisk yoga er.

 • Mandag d. 24/7 og 31/7 kl. 17-18, Tolstrupvej 102, 9700 Brønderslev.
 • Medbring yogamåtte eller badehåndklæde, et ekstra håndklæde eller tæppe og en flaske vand og kom iført behageligt tøj, som du kan bevæge dig i.
 • Pris 75 kroner eller 10 Euro.
 • Yogaen foregår udendørs. I tilfælde af regn foregår yogaen i vingårdens smukke yogalokale.
 • Efter yogaen er der mulighed for at købe smagsprøver på vingårdens vindruesaft, vin og gin og nyde det i vinbaren sammen med vinbonden.
 • Læs mere om aktiviteter på Nygårdsminde Vingård.
Multihuset 'Oasen' med udsigt til Nygårdsminde Vingård

Fordele ved blid yoga med enkle øvelser

Øvelser i denne yogalektion giver smidighed og involverer mange muskelgrupper. I et roligt tempo, kommer du hele kroppen igennem uden at øge stress og uro i din krop. Du lærer at arbejde med din krop og ikke imod den. Har du lyst til at begynde på et tilsvarende yogaforløb, varer det ikke længe, før du kan mærke det på din krop. Især hvis du har problemer med ryggen, lænden, hofterne og skuldrene vil du få det bedre.

 • Yogaen kan lære dig at sætte tempoet ned. Den moderne livsstil bygger på en forventning om, at vi er i højt tempo og tilgængelige hele tiden. Det kan vi ikke holde til. Vi brænder sammen.
 • Yoga er dit frirum. Det er DIT rum. Hvor du ikke skal være noget for andre, få noget til at lykkes eller gå på kompromis med det, der føles rigtigt for dig. 
 • Yoga er lig med selvomsorg. Selvomsorg er ikke en luksus men en nødvendighed. På yogamåtten lærer du at passe godt på dig selv og sine energiressourcer. Du lærer at cleare hovedet og mærke kroppen og tage ansvar for, at du trives og har det godt.

Hvad siger forskningen om yoga?

Studier viser, at yoga har positiv effekt på rigtig mange ting. Fx her fra studier. som er omtalt i videnskab.dk:

 • Yoga lindrer fysiske og psykiske lidelser. Fx kronisk smerte, astma, og diabetes samt depression, og stress.
 • Yoga øger selvværdet: Yoga giver mere energi og følelse af kontrol.

Yogalærer Gitte Lunde Andresen

"Jeg har dyrket yoga i mange år og fundet stor støtte der, som modvægt til en travl erhvervskarriere. Yogaen har styrket mine lederevner med rummelighed som ledestjerne. Inspireret af yogaen, har jeg de senere år praktiseret spirituel ledelse med fokus på at være til stede i nuet, skabe mening og bygge positiv energi op på arbejdspladsen.

Jeg brænder for at videreformidle yogaen særligt til begyndere. Mange kan få god gavn af yogaen særlig i en travl tid. For ud over at handle om smidighed, balance og styrke, handler yoga om at passe på sig selv.

Jeg er international certificeret yogalærer med mere end 300 timers uddannelse og 20 års undervisningserfaring. Jeg er uddannet inden for forskellige yogaretninger både den dynamiske hatha yoga og den blidere yin yoga samt børneyoga.  Foruden yoga, som jeg praktiserer dagligt, dyrker jeg meditation, som jeg også er uddannet i. Jeg videreuddanner mig for øjeblikket som lægeeksamineret sundhedsvejleder inden for den klassiske ayurveda, hos læge Charlotte Bech. Ayurveda har fokus på livsglæde og sundhed."

Gitte Lunde Andresen

Kontakt

Nygårdsminde

Nyhedsbrev

Få nyheder og information om dine arrangementer direkte i din mail indbakke

Parkgolf: Åben hver dag 9-21.

Reservation er ikke nødvendig.

Registreringsnr. 5059. Kontonr. 0001094680

IBANnr. DK8350590001094680

Swiftadresse JYBADKKK

Vingård åben weekender kl. 10-16 og efter aftale.

Book rundvisning og vinsmagning firma/privat arrangement: 26 30 64 48.