Nygårdsminde Vingård - gode oplevelser

14/05/2023 - 14/05/2023

Oplev Danmarks smukkeste vingård i hjertet af Vendsyssel. Nygårdsminde Vingård - gode oplevelser, du ikke glemmer

Gode oplevelser på Nygårdsminde Vingård

Nygårdsminde Vingård er en af Danmarks nordligste vingårde, der tilbyder unikke oplevelser i naturskønne omgivelser; rundvisning i vinmarkerne, vinsmagninger, parkgolfspil for hele familien og yoga i rolige omgivelser. Mød vinbonden Jan Lunde for en fortælling om "wine made in Vendsyssel" – fra hobby vin til idyllisk oplevelsessted i hjertet af Vendsyssel. Inkl. smagsprøver og en rundvisning.

Vin fra Vendsyssel

”På toppen af Danmark – i Brønderslev – driver Gitte og Jan Lunde Danmarks nordligste professionelle vingård; de gør det økologisk og med stor passion; og resultatet er … på toppen”.

”Gitte og Jan Lunde vil gerne sætte Vendsyssel på vinkortet. Man skal kun smage kort på vinene for at finde ud af, at der ligger alvor bag ordene. Der ligger flot håndværk bag de smukke vine. Som solnedgang over Vesterhavet, forfriskende som vestenvinden og med duft og smag af solmodne, danske sommerbær.”

Oplev Nygårdsminde Vingård

Nygårdsminde Vingård er på 10 år forvandlet fra en hobby aktivitet til idyllisk oplevelsessted i hjertet af Vendsyssel. Et oplevelsessted med kant, kvalitet og varm personlighed. Det fortæller vinbonden om ved dette arrangement.

Praktisk information

  • Tid og sted: Søndag d. 14/5 2023 kl. 16.00-17.30. Tolstrupvej 102, 9700 Brønderslev.
  • Tilmelding er ikke nødvendig.
  • Priserne er 150 kr. pr. person for rundvisning og vinsmagning.
  • Husk gerne praktisk fodtøj til vinmarken.
  • Rundvisningen i vinmarkerne og parkområdet på Nygårdsminde Vingård varer ca. 45 minutter. Herefter er der forskellige smagsprøver.

Du kan booke privat rundvisning, hvis I er 6 personer eller derover. Private rundvisninger og vinsmagninger kan kombineres med tapas og vingårdens andre aktiviteter som parkgolf og yoga. Book din private rundvisning og aftal tidspunkt med vinbonden på 26306448.

Nygårdsminde Vingård - gode oplevelser

På Nygårdsminde Vingård har vi 2.500 vinstokke fordelt på 5 parceller og 2 hektar. De ældste vinstokke er fra 2010, hvor vi plantede vores første vinparcel. 
Vinstokkene er økologisk certificerede, da vi dyrker vinplanterne uden brug af kemiske hjælpemidler.

Når høsten er veloverstået i efteråret, transporterer vi vindruerne til Glenholm Vingård i Vesthimmerland, hvor vores vinmager står for vinificeringen. Det sker i et tæt samarbejde og gerne med vores hjælp ved fremstilling af vinene.
At dyrke vin i Danmark kræver viden om hvilke druesorter der er velegnet til det danske klima. Og så er der selve arbejde i vinmarken: Hvad er den bedste opbindingsmetode. Hvor hårdt skal druerne udtyndes? Og hvor længe kan vi trække høsttidspunktet for at opnå den bedste sødme i druerne? Endelig er bekymringerne: Vil det regne og blæse under blomstringen af vinen med risiko for skade på druerne? Vil sommeren modne druerne tilstrækkeligt? Hvordan sikrer vi sygdomsbekæmpelse i vinmarken osv.

Ja, det kræver sin vinbonde at dyrke vin i Danmark. Det vil vi gerne fortælle mere om.

Shop Nygårdsminde

Shop Nygårdsminde

Læs mere om de forskellige produkter og aktiviteter på Nygårdsminde her.

Kontakt

Nygårdsminde

Nyhedsbrev

Få nyheder og information om dine arrangementer direkte i din mail indbakke

Parkgolf: Åben hver dag 9-17.

Reservation er ikke nødvendigt.

Registreringsnr. 5059. Kontonr. 0001094680

IBANnr. DK8350590001094680

Swiftadresse JYBADKKK

Vingård åben weekender kl. 9-17 og efter aftale.

Book rundvisning og vinsmagning firma/privat arrangement: 26 30 64 48.