God yoga for kvinder intro

19/09/2023 - 28/09/2023

I denne yogalektion bliver du guidet gennem helt enkle bevægelser og helt enkle yogastillinger. Det er: God yoga for kvinder intro

Gratis intro til god yoga for kvinder

Der er gratis intro til yogaholdene for kvinder på Nygårdsminde Vingård flg. tidspunkter:

 • Tirsdag d. 19/9 kl. 17.00-18.15.
 • Torsdag d. 28/9 kl. 17.00-18.15.

Tilmelding til lunde@nygaardsminde.dk

God yoga for kvinder

GOD YOGA til ALLE KVINDER: Vil du gerne prøve yoga, men er du bange for at du ikke kan følge med? Udfordringen drejer sig som regel ikke så meget om yogastillinger, men om tempoet og overgangene mellem stillinger. Alder, skader eller hvor stor man er, kan være svært at forene med de akrobatiske bevægelser, hvis det går for stærkt. Det er virkelig ærgerligt, for det er muligt for de allerfleste, at dyrke god yoga. Derfor er foregår dette yogaforløb i et roligt tempo og der er der ingen krævende overgange.

Din yogalærer Gitte Lunde Andresen, har sammensat en god og effektfuld yogaundervisning, hvor ingen (forhåbentligt) føler sig ekskluderet.

Yoga for dig

Kære kvinde: Er det dig?

Du er helt ny på yogamåtten: Du har formentlig aldrig gået til yoga før. Du er ikke helt smidig (længere). Du bøvler måske med en eller flere skavanker i ryg eller nakke. Uanset hvad, der plager dig, uanset hvilken form du er i, vil du gerne gøre noget ved din fleksibilitet og smidighed, ligesom du gerne vil have energi og overskud i din hverdag.

Du har prøvet yoga før: Måske har du også en travl hverdag og vil gerne gøre noget for at holde stress fra døren? Måske du gerne vil forbedre din ydeevne i andre idrætsgrene, som du dyrker? Eller måske vil du gerne vise din partner eller andre, hvor fantastisk yoga er.

Uanset om du er ny på yogamåtten eller let øvet, så sætter du pris på undervisning af høj kvalitet i gode rammer.

God yoga for kvinder - består af:

Yogalektionen varer 90 minutter og består en blanding af tre yogaformer - hatha yoga, vinyasa yoga og yin yoga med indarbejdede åndedrætsøvelser. Vi indleder med et par minutters aromaterapi mhp. at skabe større velvære. Her dufter du til æteriske olier, som kan understøtte at du slapper af, får øget energi, mindsker virkninger af stress mv. Herefter afspænding. Vi slutter af med at drikke en nærende drik med udgangspunkt i det holistiske sundhedssystem ayurveda, hvor jeg giver gode råd. Fx til en god nats søvn, til at stabilisere fordøjelsen eller til vægttab.

Hatha yoga

Yogalektionen indledes med hatha yoga, der er den mest udbredte yogaform og kan betegnes som den klassiske yoga. Det er fysiske stillinger, der er designet til at åbne op for de mange kanaler i kroppen - særligt hovedkanalen, rygsøjlen - og på den måde fremme de kropslige processer i alle organer, kirtler og væv. Hatha yoga hjælper også til at strække og aligne kroppen, så den opnår en bedre balance og fleksibilitet.

Hatha yoga giver dig redskaber til at restituere og afspænde samtidig med, at du opbygger fysisk såvel som mental styrke.

Vinyasa yoga

Vinyasa betyder flow. Vinyasa yoga er en dynamisk yogaform med fokus på at bevæge sig i takt med åndedrætter - først en bevægelse på indånding, så en bevægelse på udånding. Med vinaysa yoga får man pulsen op og det er med til at give varme i kroppen og energi, samtidig med at affaldsstoffer udskilles.

Yin yoga

Yogalektionen afsluttes med yin yoga, der er en stille, meditativ yoga, hvor hver stilling typisk holdes i 3 minutter kombineret med rytmiske blide bevægelser, designet til at øge cirkulationen gennem kroppens væv og reducere træthed og spændinger i kroppen. De rytmiske bevægelser fungerer som en 'pumpe', der ilter blodet, nærer og hydrerer vævene og smører leddene.

Yin yoga stillinger er med til at frigive spændinger i vigtige samlinger såsom ankler, knæ, hofter, ryg, nakke og skuldre. Gennem yin yoga får du også strakt og smidiggjort kroppens facia eller bindevæv, hvilket gør det til et godt supplement til de mere aktive yogaformer. Men en af de helt store gevinster ved yin yoga er den fantastiske beroligende indvirkning, det har på sindet.

Sundhedstips fra ayurveda

Hver yogalektion sluttes af med en helsebringende ayurvedisk drik og tips fra ayuveda til et sundere og mere lykkeligt liv. Ayurveda betyder 'Livets Videnskab'. 'Hver yogalektion sluttes af med en helsebringende ayurvedisk drik og tips fra ayuveda til et sundere og mere lykkeligt liv. Ayurveda betyder 'Livets Videnskab'.

Ayurveda er et holistisk sundhedssystem, der igennem årtusinder har udviklet sig i Indien, og som beskæftiger sig med både fysisk sundhed, mental balance, spirituelt velbefindende, mellemmenneskelige relationer og vores forhold til miljøet.

Ayurveda kan hjælpe dig til at opfylde dit fulde potentiale og gøre dig i stand til at leve et liv i balance inden for alle de væsentlige aspekter af et moderne liv – lige fra den mad du spiser, det arbejdsliv du lever og de personlige relationer du færdes i.

Tid til samtale

Og er du i det selskabelige hjørne, er der altid hjertevarme yogier at sludre med. Du bestemmer selv, hvor social du vil være.

Det er: God yoga for kvinder.

Praktisk information: God yoga for kvinder

 • Søndagsholdet kl. 8.45-10.15 d. 1/10, 11/10 (onsdag kl. 17-18.30), 22/10, 29/10, 5/11, 11/11 (lørdag kl. 8.45-10.15), 19/11, 26/11, 3/12.
 • ELLER tirsdagsholdet kl. 17-18.30 d. 3/10, 10/10, 24/10, 31/10, 7/11, 14/11, 21/11, 28/11 og 5/12. Tolstrupvej 102, 9700 Brønderslev.
 • Tilmelding: Du tilmelder dig ved at sende en mail til lunde@nygaardsminde.dk og skrive hvilken ugedag, du ønsker at gå til yoga.
 • Medbring din egen yogamåtte eller badehåndklæde og en flaske vand og kom iført behageligt tøj, som du kan bevæge dig i. Jeg har to slags yogamåtter som du kan afprøve den første gang og herefter bestille hos mig.
 • Pris: 1.400 kr. for alle 9 gange á 90 minutter. Er du tilmeldt tirsdagsholdet og der er enkelte dage, hvor du ikke kan komme, har du mulighed for at deltage om søndagen og omvendt, såfremt der er plads på holdet. Betaling skal ske efter første undervisningsgang. Deltager du første gang, men ønsker ikke at fortsætte på holdet, betaler du blot for den ene undervisningsgang, 155 kr.
 • Yogalokale: Yogaen foregår i vingårdens elegante yogalokale med udsigt til grønne områder.
 • Parkering: Kommer du i bil skal du parkere på p-pladsen ved parkgolfområdet (det første hus på højre hånd) eller langs med vejen der. Du kan IKKE parkere FORAN yogahuset, da hele yogalektionen er bygget op omkring ro - herunder også et roligt udsyn uden biler :-).
 • Yogahold for kvinder: Yogaholdet fortsætter i 2024. Her vil der også være mulighed for at deltage i workshop fx yoga for en bedre søvn, for en bedre fordøjelse eller hvis du ønsker at tabe dig.
 • Læs mere om aktiviteter på Nygårdsminde Vingård.
Multihuset 'Oasen' med udsigt til Nygårdsminde Vingård.

Fordele ved god yoga med enkle øvelser

Øvelser i denne yogalektion giver smidighed og involverer mange muskelgrupper. I et roligt tempo, kommer du hele kroppen igennem uden at øge stress og uro i din krop. Du lærer at arbejde med din krop og ikke imod den. Har du lyst til at begynde på et tilsvarende yogaforløb, varer det ikke længe, før du kan mærke det på din krop. Især hvis du har problemer med ryggen, lænden, hofterne og skuldrene vil du få det bedre.

 • Yogaen kan lære dig at sætte tempoet ned. Den moderne livsstil bygger på en forventning om, at vi er i højt tempo og tilgængelige hele tiden. Det kan vi ikke holde til. Vi brænder sammen.
 • Yoga er dit frirum. Det er DIT rum. Hvor du ikke skal være noget for andre, få noget til at lykkes eller gå på kompromis med det, der føles rigtigt for dig. 
 • Yoga er lig med selvomsorg. Selvomsorg er ikke en luksus men en nødvendighed. På yogamåtten lærer du at passe godt på dig selv og sine energiressourcer. Du lærer at cleare hovedet og mærke kroppen og tage ansvar for, at du trives og har det godt.

Hvad siger forskningen om yoga?

Studier viser, at yoga har positiv effekt på rigtig mange ting. Fx her fra studier, som er omtalt i videnskab.dk:

 • Yoga lindrer fysiske og psykiske lidelser. Fx kronisk smerte, astma, og diabetes samt depression, og stress.
 • Yoga øger selvværdet: Yoga giver mere energi og følelse af kontrol.

Yogalektioner ved Gitte Lunde Andresen

Jeg har bygget mine yogalektioner op over flg. koncept:

God yoga

Jeg tilbyder undervisning i god yoga med enkle øvelser og i et roligt tempo og der er der ingen krævende overgange. Hver yogalektion er designet, så det er en god og effektfuld yogalektion, hvor ingen (forhåbentligt) føler sig ekskluderet.

Meditativ yoga

Mine yogalektioner har en meditativ karakter. Jeg har fokus på at få deltagerne til at sætte tempoet ned og finde ind i kroppen. Yogalektioner består at simple stillinger, og de bliver instrueret med rolig stemme, så klassen kan blive én lang fredfyldt meditation. Mange af os lever et liv, hvor vi konstant er på vej et andet sted hen og går rundt med en længsel efter at stoppe op og kunne finde hvile i os selv. Mine klasser er designet præcis til dette formål.

Yoga-to-go

Jeg giver tips til at indarbejde yoga i din hverdag – mens du sidder på kontorstolen, når du sidder i sofaen foran skærmen, mens du børster tænder, når du laver mad ect.

Aromaterapi

Hver yogaklasse indeholder et par minutters aromaterapi mhp. at skabe større velvære. Her dufter du til æteriske olier, som kan understøtte at du slapper af, får øget energi, mindsker virkninger af stress mv.  Jeg giver hver gang tips til brugen af den konkrete æteriske olie, som du kan indånde i små doser eller blande i en god basisolie og smøre på huden. Jeg er forhandler af de olier, som vi bruger.

Eksklusiv yogalokale

Yogaen foregår i et eksklusivt yogalokale med masser af plads og udsyn. Om sommeren foregår yogaen udenfor med vinmarkerne som smuk kulisse.

Relevant yogaudstyr

For at få det optimale ud af yogaen, bruger vi forskelligt yogaudstyr. Ved din første yogalektion kan du låne det allervigtigste, som er en yogamåtte. Efterfølgende kan du købe din egen yogamåtte hos mig. Yogamåtten skal sikre, at du ikke glider, når du træner. Yogablokke bruges til at forkorte afstanden ned til gulvet. Det er også en god investering, hvis du begynder til yoga, men du kan låne hos mig. Derudover er det en god ide at have et håndklæde med, da du bliver varm og svedig. I slutningen af hver yogaklasse skal du bruge et tæppe til at lægge over dig, når du skal lave en afslapningsøvelse.

Yogalokalet er udstyret med yogamåtter til hatha yoga, bløde yogamåtter til yin yoga, yogablokke, yogapøller, yogastroppe, yogabolde og tæpper.

Sundhedstips fra ayurveda

Hver yogalektion sluttes af med en helsebringende ayurvedisk drik og tips fra ayuveda til et sundere og mere lykkeligt liv. Ayurveda betyder 'Livets Videnskab'. '

Høj faglighed

Jeg videreuddanner mig løbende så mine deltagere altid er sikret en høj faglighed både indenfor yoga og relevante beslægtede fagområder.

Din yogalærer Gitte Lunde Andresen

"Som yogalærer er det min mission at udbrede kendskabet til yoga og inspirere flere og flere til at dyrke yoga. Jeg brænder for at videreformidle yogaen særligt til begyndere. Mange kan få god gavn af yogaen i en travl tid. For ud over at handle om smidighed, balance og styrke, handler yoga om at passe på sig selv. Yoga lindrer fysiske og psykiske lidelser. Fx kronisk smerte, astma, og diabetes samt depression, og stress. Yoga øger også selvværdet: Yoga giver mere energi og følelse af kontrol”.

Jeg har dyrket yoga i mange år og fundet stor støtte der, som modvægt til en travl erhvervskarriere. Yogaen har styrket mine lederevner med rummelighed som ledestjerne.

Jeg er international certificeret yogalærer med mere end 300 timers uddannelse og 20 års undervisningserfaring. Jeg er uddannet inden for forskellige yogaretninger både den dynamiske hatha yoga og den blidere yin yoga samt børneyoga. Foruden yoga, som jeg praktiserer dagligt, dyrker jeg meditation, som jeg også er uddannet i. Jeg videreuddanner mig for øjeblikket som lægeeksamineret sundhedsvejleder inden for den klassiske ayurveda, hos læge Charlotte Bech. Ayurveda har fokus på livsglæde og sundhed. Her er jeg uddannet til at givekonsultationer til en bedre søvn, mere sundhed og lykke, bedre fordøjelse og slankekonsultationer samt kostvejledning og motion som passer til til kropstype. Jeg videreuddanner mig desuden til aromaterapi vejleder mhp. at vejlede om brug af æteriske olier. "

Kontakt

Nygårdsminde

Nyhedsbrev

Få nyheder og information om dine arrangementer direkte i din mail indbakke

Parkgolf: Åben hver dag 9-21.

Reservation er ikke nødvendig.

Registreringsnr. 5059. Kontonr. 0001094680

IBANnr. DK8350590001094680

Swiftadresse JYBADKKK

Vingård åben weekender kl. 10-16 og efter aftale.

Book rundvisning og vinsmagning firma/privat arrangement: 26 30 64 48.