God feminin yoga

07/04/2024 - 09/06/2024

I dette yoga forløb - god feminin yoga - bliver du guidet gennem helt enkle bevægelser og helt enkle yogastillinger med stor effekt på dit velbefindende. Der er to niveauer. Det er: God feminin yoga. Din yogalærer Gitte Lunde Andresen, har sammensat en god og effektfuld yogaundervisning, hvor alle føler sig inkluderet. Det er yoga for dig, der gerne vil øge din fleksibilitet, smidighed, styrke og balanceevne, og dig, der gerne vil have energi og overskud i din hverdag.

Yoga for dig?

Du er helt eller næsten ny på yogamåtten. Vil du gerne dyrke yoga, men er du bange for at du ikke kan følge med? Udfordringen drejer sig som regel ikke så meget om yogastillinger, men om tempoet og overgangene mellem stillinger. Alder, skader eller hvor stor man er, kan være svært at forene med de akrobatiske bevægelser, hvis det går for stærkt. Det er virkelig ærgerligt, for det er muligt for de allerfleste, at dyrke god yoga. Derfor foregår dette yogaforløb på søndagsholdet i et roligt tempo.

Du har prøvet yoga før, men har ikke fundet det rigtige hold (og den rette yogalærer). Måske har du også en travl hverdag og vil gerne gøre noget for at holde stress fra døren? Måske du gerne vil forbedre din ydeevne i andre idrætsgrene, som du dyrker? Så er søndagsholdet eller tirsdagsholdet noget for dig.

Du har er vant til at gå til yoga, og har lyst til at prøve yoga for hele kroppen med både hatha, vinyasa og en smule yin yoga kombineret med ansigtsyoga. Du interesseret dig også for en mere holistisk tilgang til sundhed og vil gerne lære mere om ayurveda. Så er tirsdagsholdet noget for dig.

Uanset om du er ny på yogamåtten eller let øvet, så sætter du pris på undervisning af høj kvalitet med højt uddannet og erfaren yogalærer i eksklusive rammer. Det er: God feminin yoga.

Praktisk info:

 • Søndagsholdet kl. 9.30-11.00 d. 7/4, 21/4, 27/4 (obs en lørdag), 26/5, 2/6 og 9/6 2024. Dette hold lægger særlig vægt på en blid start på dagen og er både for begyndere og let øvede. OBS INGEN PLADSER!
 • ELLER tirsdagsholdet kl. 17.30-19.00 d. 9/4, 16/4, 23/4 og igen 14/5, 21/5 og 28/5 2024. Dette hold har mere fokus på at få pulsen lidt op med flow yoga (vinyasa) og slutter blidt af. Holdet er for let øvede.
 • Bemærk undervisningsdatoerne: Som du kan se af datoerne ovenfor, er der pauser af og til. Det skyldes primært at jeg er på efteruddannelse i yoga og ayurveda.
 • Tilmelding: Du tilmelder dig ved at sende en mail til gittelunde@nygaardsminde.dk og skrive hvilken ugedag, du ønsker at gå til yoga.
 • Medbring din egen yogamåtte, et lille håndklæde og en flaske vand og kom iført behageligt tøj, som du kan bevæge dig i. Jeg har to slags yogamåtter som du kan afprøve den første gang og herefter bestille hos mig.
 • Pris: Der er et deltagergebyr på 960 kr. for alle 6 lektioner á 90 minutter. Er du tilmeldt tirsdagsholdet og der er enkelte dage, hvor du ikke kan komme, har du mulighed for at deltage om søndagen og omvendt, såfremt der er plads på holdet. Betaling skal ske forud for opstart. Ønsker du en prøvelektion er det kun muligt, såfremt der er plads på holdet, pris 165 kr.
 • Betaling: Du er sikret en plads, når du har indbetalt deltagergebyret til Jyske Bank reg.nr. 5059 og konto nr. 1175414.
 • Yogalokale: Yogaen foregår i vingårdens elegante yogalokale med udsigt til grønne områder. Det er Tolstrupvej 102, 9700 Brønderslev.
 • Parkering: Kommer du i bil skal du parkere på p-pladsen ved parkgolfområdet (det første hus på højre hånd) eller langs med vejen der. Du kan IKKE parkere FORAN yogahuset, da hele yogalektionen er bygget op omkring ro - herunder også et roligt udsyn uden biler :-).
 • Yogahold for kvinder: Yogaholdet fortsætter i efteråret 2024. Husk også at der er mulighed for at deltage i workshop fx for en bedre søvn, ansigtsyoga og blid yoga med yinyoga og ansigtsyoga.
 • Læs mere om aktiviteter på Nygårdsminde Vingård.

God feminin yoga for kvinder - består af:

Yogalektionen varer 90 minutter og består en blanding af fire yogaformer - hatha yoga, vinyasa yoga, yin yoga og ansigtsyoga med indarbejdede åndedrætsøvelser. Vi indleder med et par minutters aromaterapi mhp. at skabe større velvære. Her dufter du til essentielle olier, som kan understøtte at du slapper af, får øget energi, mindsker virkninger af stress mv. Vi slutter af med at drikke en nærende drik med udgangspunkt i det holistiske sundhedssystem ayurveda, hvor jeg giver gode råd. Fx til en god nats søvn, til at stabilisere fordøjelsen eller til vægttab.

Hatha yoga

Yogalektionen indledes med hatha yoga, der er den mest udbredte yogaform og kan betegnes som den klassiske yoga. Det er fysiske stillinger, der er designet til at åbne op for de mange kanaler i kroppen - særligt hovedkanalen, rygsøjlen - og på den måde fremme de kropslige processer i alle organer, kirtler og væv. Hatha yoga hjælper også til at strække og aligne kroppen, så den opnår en bedre balance og fleksibilitet.

Vinyasa yoga

Vinyasa betyder flow. Vinyasa yoga er en dynamisk yogaform med fokus på at bevæge sig i takt med åndedrætter - først en bevægelse på indånding, så en bevægelse på udånding. Med vinaysa yoga får du pulsen op og det er med til at give varme i kroppen og energi, samtidig med at affaldsstoffer udskilles. Øvelserne har fokus på feminine og flydende bevægelser, der træner kropsholdning, underliv og balance i flydende bevægelser.

Yin yoga

Yogalektionen afsluttes med yin yoga, der er en stille, meditativ yoga, hvor hver stilling typisk holdes i nogle minutter kombineret med rytmiske blide bevægelser, designet til at øge cirkulationen gennem kroppens væv og reducere træthed og spændinger i kroppen. Yin yoga er med til at frigive spændinger i vigtige samlinger såsom ankler, knæ, hofter, ryg, nakke og skuldre. Gennem yin yoga får du også strukket og smidiggjort kroppens facia eller bindevæv, hvilket gør det til et godt supplement til de mere aktive yogaformer. Men en af de helt store gevinster ved yin yoga er den fantastiske beroligende indvirkning, det har på sindet.

Ansigtsyoga

Ansigtsyoga stimulerer og balancerer ansigtets muskler, nerver, bindevæv hud og lymfesystem. Ansigtsyoga er for hele ansigtet med med betydning med hele dig og øvelserne for ansigtet kombineres med de øvrige yogaøvelser.

Sundhedstips fra ayurveda

Hver yogalektion sluttes af med en helsebringende ayurvedisk drik og tips fra ayurveda til et sundere og mere lykkeligt liv. Ayurveda betyder 'Livets Videnskab'.

Ayurveda er et holistisk sundhedssystem, der igennem årtusinder har udviklet sig i Indien, og som beskæftiger sig med både fysisk sundhed, mental balance, spirituelt velbefindende, mellemmenneskelige relationer og vores forhold til miljøet.

Ayurveda kan hjælpe dig til at opfylde dit fulde potentiale og gøre dig i stand til at leve et liv i balance inden for alle de væsentlige aspekter af et moderne liv – lige fra den mad du spiser, det arbejdsliv du lever og de personlige relationer du færdes i.

Tid til samtale

Og er du i det selskabelige hjørne, er der altid hjertevarme yogier at sludre med. Du bestemmer selv, hvor social du vil være.

Det er: God feminin yoga - for kvinder.

Multihuset 'Oasen' med udsigt til Nygårdsminde Vingård.

Fordele ved yoga

Øvelser i denne yogalektion giver smidighed og involverer mange muskelgrupper. I et roligt tempo, kommer du hele kroppen igennem uden at øge stress og uro i din krop. Du lærer at arbejde med din krop og ikke imod den. Det varer det ikke længe, før du kan mærke det på din krop. Især hvis du har problemer med ryggen, lænden, hofterne og skuldrene vil du få det bedre.

 • Yogaen kan lære dig at sætte tempoet ned. Den moderne livsstil bygger på en forventning om, at vi er i højt tempo og tilgængelige hele tiden. Det kan vi ikke holde til. Vi brænder sammen.
 • Yoga er dit frirum. Det er DIT rum. Hvor du ikke skal være noget for andre, få noget til at lykkes eller gå på kompromis med det, der føles rigtigt for dig. 
 • Yoga er lig med selvomsorg. Selvomsorg er ikke en luksus men en nødvendighed. På yogamåtten lærer du at passe godt på dig selv og sine energiressourcer. Du lærer at cleare hovedet og mærke kroppen og tage ansvar for, at du trives og har det godt.

Hvad siger forskningen om yoga?

Studier viser, at yoga har positiv effekt på rigtig mange ting. Fx her fra studier, som er omtalt i videnskab.dk:

 • Yoga lindrer fysiske og psykiske lidelser. Fx kronisk smerte, astma, og diabetes samt depression, og stress.
 • Yoga øger selvværdet: Yoga giver mere energi og følelse af kontrol.

Yogalektioner ved Gitte Lunde Andresen

Jeg har bygget mine yogalektioner op over flg. koncept:

God yoga

Jeg tilbyder undervisning i god yoga med enkle øvelser og i et roligt tempo . Hver yogalektion er designet, så det er en god og effektfuld yogalektion, hvor ingen (forhåbentligt) føler sig ekskluderet.

Meditativ yoga

Mine yogalektioner har en meditativ karakter. Jeg har fokus på at få deltagerne til at sætte tempoet ned og finde ind i kroppen. Yogalektioner består at simple stillinger, og de bliver instrueret med rolig stemme, så klassen kan blive én lang fredfyldt meditation. Mange af os lever et liv, hvor vi konstant er på vej et andet sted hen og går rundt med en længsel efter at stoppe op og kunne finde hvile i os selv. Mine klasser er designet præcis til dette formål.

Yoga-to-go

Jeg giver tips til at indarbejde yoga i din hverdag – mens du sidder på kontorstolen, når du sidder i sofaen foran skærmen, mens du børster tænder, når du laver mad ect.

Aromaterapi

Hver yogaklasse indeholder et par minutters aromaterapi mhp. at skabe større velvære. Her dufter du til essentielle olier, som kan understøtte at du slapper af, får øget energi, mindsker virkninger af stress mv.  Jeg giver tips til brugen af den konkrete æteriske olie, som du kan indånde i små doser eller blande i en god basisolie og smøre på huden. Jeg er forhandler af de olier, som vi bruger.

Eksklusivt yogalokale

Yogaen foregår i et eksklusivt yogalokale med masser af plads og udsyn. Om sommeren foregår yogaen udenfor med vinmarkerne som smuk kulisse.

Relevant yogaudstyr

For at få det optimale ud af yogaen, bruger vi forskelligt yogaudstyr. Ved din første yogalektion kan du låne det allervigtigste, som er en yogamåtte. Efterfølgende kan du købe din egen yogamåtte hos mig. Yogamåtten skal sikre, at du ikke glider, når du træner. Yogablokke bruges til at forkorte afstanden ned til gulvet. Det er også en god investering, hvis du begynder til yoga, men du kan låne hos mig. Derudover er det en god ide at have et håndklæde med, da du bliver varm og svedig. I slutningen af hver yogaklasse skal du bruge et tæppe til at lægge over dig, når du skal lave en afslapningsøvelse.

Yogalokalet er udstyret med yogamåtter til hatha yoga, bløde yogamåtter til yin yoga, yogablokke, yogapøller, yogastroppe, yogabolde og tæpper.

Sundhedstips fra ayurveda

Hver yogalektion sluttes af med en helsebringende ayurvedisk drik og tips fra ayuveda til et sundere og mere lykkeligt liv. Ayurveda betyder 'Livets Videnskab'. 'Hver yogalektion sluttes af med en helsebringende ayurvedisk drik og tips fra ayurveda til et sundere og mere lykkeligt liv. Ayurveda betyder 'Livets Videnskab'.

Høj faglighed

Jeg videreuddanner mig løbende så mine deltagere altid er sikret en høj faglighed både indenfor yoga og relevante beslægtede fagområder: Jeg er uddannet indenfor flg. discipliner; Hatha/vinyasa yoga, yin yoga, ansigtsyoga, FLO yoga (en blanding af og har undertoner af sansende yoga, flydende bevægelse, træning for underlivet, langsom dans og balancetræning), kontoryoga, børneyoga, aromaterapi og ayurvedisk sundhedsvejledning.

Din yogalærer Gitte Lunde Andresen

"Som yogalærer er det min mission at udbrede kendskabet til yoga og inspirere flere og flere til at dyrke yoga. Jeg brænder for at videreformidle yogaen særligt til begyndere. Mange kan få god gavn af yogaen i en travl tid. For ud over at handle om smidighed, balance og styrke, handler yoga om at passe på sig selv. Yoga lindrer fysiske og psykiske lidelser. Fx kronisk smerte, astma, og diabetes samt depression, og stress. Yoga øger også selvværdet: Yoga giver mere energi og følelse af kontrol”.

Jeg er international certificeret yogalærer med mere end 350 timers uddannelse og 20 års undervisningserfaring. Jeg er uddannet inden for forskellige yogaretninger både den dynamiske hatha og vinyasa yoga og den blidere yin yoga og ansigtsyoga, yoga for bækkenbåndet, kontoryoga samt børneyoga. Foruden yoga, som jeg praktiserer dagligt, dyrker jeg meditation og den ayurvediske livsstil.

Jeg er lægeeksamineret sundhedsvejleder inden for den klassiske ayurveda, hos læge Charlotte Bech. Ayurveda har fokus på livsglæde og sundhed. Her er jeg uddannet til at give konsultationer til en bedre søvn, mere sundhed og lykke, bedre fordøjelse og slankekonsultationer samt kostvejledning og motion som passer til til kropstype. Jeg videreuddanner mig desuden til aromaterapi vejleder mhp. at vejlede om brug af essentielle olier, som jeg forhandler.

Jeg har dyrket yoga i mange år og fundet stor støtte der, som modvægt til en travl erhvervskarriere. Jeg har 20 års erfaring som leder med ansvar for formidling og relationsopbygning. Yogaen har styrket mine lederevner med rummelighed som ledestjerne.

Den ayurvediske livsstil, som jeg har dyrket i flere år, har givet mig et lykkeligt liv med fysisk og mental balance."

Kontakt

Nygårdsminde

Nyhedsbrev

Få nyheder og information om dine arrangementer direkte i din mail indbakke

Parkgolf: Åben hver dag 9-21.

Reservation er ikke nødvendig.

Registreringsnr. 5059. Kontonr. 0001094680

IBANnr. DK8350590001094680

Swiftadresse JYBADKKK

Vingård åben weekender kl. 10-16 og efter aftale.

Book rundvisning og vinsmagning firma/privat arrangement: 26 30 64 48.