Faste uden sult med antiinflammatorisk kost

12/06/2024 - 12/06/2024

Foredrag: Faste uden sult med antiinflammatorisk kost. Ved læge Jerk W. Langer. I dette foredrag beretter læge Jerk W. Langer om forskningen i periodisk faste, og hvad det kan betyde for dig at springe eksempelvis morgenmaden over.

Foredraget er et af de populære foredrag i serien "Vin & Videnskab" i regi af Folkeuniversitetet Aalborg på Nygårdsminde Vingård i Brønderslev.

Faste uden sult med antiinflammatorisk kost

Med udgangspunkt i sin helt nye bog Faste uden sult (Politikens Forlag) redegør Jerk Langer for, hvordan meget efterhånden tyder på, at periodisk faste kan bidrage til at gøre vores celler mere modstandsdygtige, holde os mentalt skarpe, muligvis endda beskytte mod aldring og sygdom, og lette vægtkontrollen - uden at man falder sammen af sult.

Lær om autofagi, mitofagi, mTOR, ketonstoffer og meget mere fra forskernes udforskning af fastens effekter i cellerne. Få svar på, om morgenmad virkelig er dagens vigtigste måltid, og hør hvordan faste kan være den kostform, som vores krop er evolutionært udviklet til at følge.

Jerk understreger, at periodisk faste ikke er en mirakelkur, men skal ses som en mulighed, man kan overveje. Uanset om du selv ønsker at kaste dig ud i projektet eller ej, bliver det spændende at høre om et felt, som stadig flere prøver på egen krop.

Undervejs er der god lejlighed til at få svar på dine spørgsmål.

Underviser Jerk Langer

Jerk W. Langer er læge og forfatter til en række bøger, bl.a. 'Faste uden sult', '21 helbredende dage med antiinflammatorisk kost', 'Collagen – stærk, sund og smertefri' og 'Sænk dit kolesterol'. Jerk har været vært i flere tv-programmer, bl.a. TV2-serien 'En kur der dur'. Jerk Langer underviser medicinstuderende og kommende praktiserende læger.

Praktisk information

  • Tid: Onsdag d. 12/6 2024 kl. 17.00-18.45.
  • Sted: Nygårdsminde Vingård, Tolstrupvej 102, 9700 Brønderslev.
  • Tilmelding er nødvendig og sker via Folkeuniversitetet Aalborg. TILMELDING her.
  • Pris: 195 kr. er inkl. et glas vin eller vindruesaft undervejs.
  • Der kan i forbindelse med foredraget købes yderligere smagsprøver i vinbaren. Der er naturligvis også mulighed for at købe vin, gin og saft fra Nygårdsminde Vingård med hjem..

Fotoet viser Jerk W. Langer og er taget af fotograf John Bendtsen.

Vin & Videnskab på Nygårdsminde Vingård

Læs mere om foredragsrækken Vin & Videnskab på Nygårdsminde Vingård i samarbejde med Folkeuniversitetet Aalborg på vores kalender.

Kontakt

Nygårdsminde

Nyhedsbrev

Få nyheder og information om dine arrangementer direkte i din mail indbakke

Parkgolf: Åben hver dag 9-21.

Reservation er ikke nødvendig.

Registreringsnr. 5059. Kontonr. 0001094680

IBANnr. DK8350590001094680

Swiftadresse JYBADKKK

Vingård åben weekender kl. 10-16 og efter aftale.

Book rundvisning og vinsmagning firma/privat arrangement: 26 30 64 48.