Blid yoga for kvinder

20/05/2023 - 10/06/2023

Blid yoga for kvinder.

Hvordan plejer din morgen at være? Hurtigt ud af sengen, i bad, makeup, et stykke brød og så ud af døren? For de fleste foregår morgenen i ret højt tempo. Og sådan fortsætter det som regel resten af dagen - og ugen. Med blid yoga for kvinder, kan du gribe det anderledes an.

Om morgenen er din krop blød og varm, åndedrættet er fredfyldt, og tankerne er ryddet fra alle gårsdagens spørgsmål. Det gør tiden ideel til at samle energi til dagen med nogle blide yogaøvelser. Blot et times yoga om morgenen smitter af på resten af dagen og dagene derefter. Derfor skulle du ta' og prøve blid yoga for kvinder.

Mange kvinder lever i højhastighedsliv, hvor nervesystemet konstant er i alarmberedskab. Det gør, at du mister kontakten til dig selv og dine drømme. Hvis du dyrker blid yoga lærer du at synke ned i en dyb tilstand af ro og lade krop og sind genopbygge indefra.

Kickstart din dag med yoga!

Er det dig? Du har formentlig aldrig gået til yoga før. Du er ikke helt smidig (længere). Du bøvler måske med en eller flere skavanker i ryg eller nakke. Uanset hvad, der plager dig, uanset hvilken form du er i, vil du gerne gøre noget ved din fleksibilitet og smidighed, ligesom du gerne vil have energi og overskud i din hverdag.

Måske har du også en travl hverdag og vil gerne gøre noget for at holde stress fra døren? Måske du gerne vil forbedre din ydeevne i andre idrætsgrene, som du dyrker?

Info om blid yoga for kvinder

  • Tid og sted: Yogalektionen foregår flg. fire lørdag kl. 8.30-9.45: 20/5, 27/5, 3/6 og 10/6 2023. På dette forløb introduceres du også til velduftende olier til at skabe større velvære. Vi slutter af med et glas dejlig økologist vindruesaft. Holdet starter op igen efter sommerferien.
  • Undervisningen foregår i vingårdens multihus ’Oasen’ på Nygårdsminde Vingård, Tolstrupvej 102, 9700 Brønderslev. Der vil være et tilsvarende hold til efteråret.
  • Pris: Prisen er 110 kr. pr. gang. Ingen binding. Du kan invitere en veninde, nabo eller kollega med gratis.
  • Medbring: Yogamåtte og håndklæde. Yogamåtte kan også lånes.
  • Spørgsmål? Har du spørgsmål kan du skrive til Gitte på lunde@nygaardsminde.dk
Multihuset 'Oasen' med udsigt til Nygårdsminde Vingård

Fordele ved blid yoga for kvinder

Øvelser i denne yogalektion giver smidighed og involverer mange muskelgrupper. I et roligt tempo, kommer du hele kroppen igennem uden at øge stress og uro i din krop. Du lærer at arbejde med din krop og ikke imod den. Har du lyst til at begynde på et tilsvarende yogaforløb, varer det ikke længe, før du kan mærke det på din krop. Især hvis du har problemer med ryggen, lænden, hofterne og skuldrene vil du få det bedre.

  • Yogaen kan lære dig at sætte tempoet ned. Den moderne livsstil bygger på en forventning om, at vi er i højt tempo og tilgængelige hele tiden. Det kan vi ikke holde til. Vi brænder sammen.
  • Yoga er dit frirum. Det er DIT rum. Hvor du ikke skal være noget for andre, få noget til at lykkes eller gå på kompromis med det, der føles rigtigt for dig. 
  • Yoga er lig med selvomsorg. Selvomsorg er ikke en luksus men en nødvendighed. På yogamåtten lærer du at passe godt på dig selv og sine energiressourcer. Du lærer at cleare hovedet og mærke kroppen og tage ansvar for, at du trives og har det godt.

Hvad siger forskningen om yoga?

Studier viser, at yoga har positiv effekt på rigtig mange ting. Fx her fra studier. som er omtalt i videnskab.dk:

  • Yoga lindrer fysiske og psykiske lidelser. Fx kronisk smerte, astma, og diabetes samt depression, og stress.
  • Yoga øger selvværdet: Yoga giver mere energi og følelse af kontrol.

Morgenyoga også for B-mennesker

Hvis du synes det er svært eller helt umuligt bare at tænke på at komme op om morgenen for at træne, så er netop yoga et godt sted at begynde. Det er motion på moderat niveau, og det er mere overkommeligt end løb, spinning eller styrketræning.

Her er nogle tips til dig, så du kan komme afsted til morgenyoga:

Gør klar om aftenen

Find dit træningstøj frem dagen inden. Du har brug for tøj, som du kan bevæge dig i. Gerne træningsbukser med høj talje (så du ikke skiller ad på maven :-)), en t-shirt og en varm trøje. Husk også et håndklæde, som du bruger til at lægge over noget af det yogaudstyr. som du låner. Og naturligvis din yogamåtte. Husk også en lille snack og en flaske vand eller lunken te. Det allerbedste er at lave yoga på tom mave. Er du sulten, kan du spise let morgenmad, eller måske du kan nøjes med et stykke frugt. Hav en snack med til yoga, hvis du bliver sulten undervejs.

Gør dig mentalt klar til morgenyoga

Inden du lægger dig til at sove, kan du gøre dig mentalt klar til morgenyoga ved at forestille dig, at du vågner i god tid, gør dig klar, kommer afsted og laver yoga og nyder det. I første omgang glæder du dig måske ikke, men så lad i det mindste som om. Hvis du bliver ved med at sige til dig selv: Jeg glæder mig til at træne i morgen tidlig", så vil du automatisk blive mere positiv indstillet og komme til at glæde dig.

Gør en indsats for at komme op

Gør det så svært som muligt at sove fra din træningsaftale med dig selv. Placer vækkeuret så langt væk, at du er nødt til at rejse dig for at slukke det.

Endelig: Vær tålmodig. Det kan tage mindst en måned at vænne sig til at træne om morgenen. Husk også, at når du står op for at træne om morgenen, så er der få ting, der står i vejen for at du får det gjort. Træner du senere på dagen, kan der være andre ting, der presser sig på.

Yogalærer Gitte Lunde Andresen

"Jeg har dyrket yoga i mange år og fundet stor støtte der, som modvægt til en travl erhvervskarriere. Yogaen har styrket mine lederevner med rummelighed som ledestjerne. Inspireret af yogaen, har jeg de senere år praktiseret spirituel ledelse med fokus på at være til stede i nuet, skabe mening og bygge positiv energi op på arbejdspladsen.

Jeg brænder for at videreformidle yogaen særligt til begyndere. Mange kan få god gavn af yogaen særlig i en travl tid. For ud over at handle om smidighed, balance og styrke, handler yoga om at passe på sig selv.

Jeg er international certificeret yogalærer med mere end 300 timers uddannelse og 20 års undervisningserfaring. Jeg er uddannet inden for forskellige yogaretninger både den dynamiske hatha yoga og den blidere yin yoga samt børneyoga.  Foruden yoga, som jeg praktiserer dagligt, dyrker jeg meditation, som jeg også er uddannet i. Jeg videreuddanner mig for øjeblikket som lægeeksamineret sundhedsvejleder inden for den klassiske ayurveda, hos læge Charlotte Bech. Ayurveda har fokus på livsglæde og sundhed."

Blid yoga for kvinder
Blid yoga for kvinder med Gitte Lunde Andresen

Kontakt

Nygårdsminde

Nyhedsbrev

Få nyheder og information om dine arrangementer direkte i din mail indbakke

Parkgolf: Åben hver dag 9-21.

Reservation er ikke nødvendig.

Registreringsnr. 5059. Kontonr. 0001094680

IBANnr. DK8350590001094680

Swiftadresse JYBADKKK

Vingård åben weekender kl. 10-16 og efter aftale.

Book rundvisning og vinsmagning firma/privat arrangement: 26 30 64 48.