Vinbeskæring - hvorfor?
Vindruer tilhører vinrankefamilien som har et kraftigt rodsystem og en kraftig tilvækst. Hvis du IKKE beskærer din vinplante, vil den kunne vokse 10 meter eller mere hvert år. Når planten bruger alle sine kræfter på at sætte lange skud og mange blade, går det ud over blomster- og frugtsætningen. Undlader du at derfor beskære din vinplante, vil den få et væld af nye, lange skud med mange blade, som skygger i - drivhuset eller på vinmarken. Samtidig vil der også vokse få og små vindrueklaser, som har svært ved at modne, da skyggen er for voldsom. Hvis du derimod beskærer din vinplante, kan du styre skyggeniveauet og opleve glæden ved at plukke hjemmedyrkede vindruer hvert efterår.

Beskæring af vinstokke er nødvendig
Det er et fantastisk syn at stå for enden af en velsoigneret vinmark og skue ud over de snorlige rækker af vinstokke. Det kan du opleve på Nygårdsminde Vingård. Men sådan ville det ikke se ud, hvis ikke det var for et møjsommeligt arbejde fra vinbondens side.
Så beskæring skal der til, og den foregår altid mens vinstokkene sover deres tornerosesøvn. På Nygårdminde Vingår går vi i gang med at beskære vinstokkene på friland i februar måned. Og alle stokkene er klar senest den første forårsmåned.

Fakta:

  • Vinstokke på friland beskæres helst senest primo marts.
  • Vinstokke i drivhus beskæres helst mellem jul og nytår.

Se hvordan Jan beskærer her.

Husk, at du kan lære kunsten at beskære vinstokke, når vi holder kursus i det næste gang. Se vores kalender her. 

Læs mere her

PriservingårdenoplevelserGitte og Jan Lunde

Kontakt

Nygårdsminde

Nyhedsbrev

Få nyheder og information om dine arrangementer direkte i din mail indbakke

Parkgolf: Åben hver dag 9-21.

Reservation er ikke nødvendig.

Registreringsnr. 5059. Kontonr. 0001094680

IBANnr. DK8350590001094680

Swiftadresse JYBADKKK

Vingård åben weekender kl. 9-17 og efter aftale.

Book rundvisning og vinsmagning firma/privat arrangement: 26 30 64 48.