Vin & Videnskab: Vinens videnskab

10/05/2023 - 10/05/2023

Vin & Videnskab: Vinens videnskab

Foredragsrækken Vin & Videnskab: Vinens videnskab med cand.mag. og vinekspert René Langdahl Jørgensen om vinens videnskab i inspirerende omgivelser på Nygårdsminde Vingård.

Er du klar over, hvor mange slags syrer, aldehyder, estere og fenoler din vin består af? Og hvis ikke den gjorde, ville den intet smage af – vand blev jo gjort til vin, og ikke omvendt, af en årsag. Og når du smager, bruger du lugte- og smagssansen, men både synssansen, føle- og sågar høresansen gør vinoplevelse helstøbt.

Samtidig debatterer videnskaben og filosofien sågar om vinen i sig selv smager af noget, eller om det er vores hjerne, som fortolker sansepåvirkningen, og så har vi ikke engang nævnt subjektivitet: hvorfor kan du lide vinen, mens jeg ikke kan?

Vinens smag er afhængig af talrige forudsætninger, naturgivne og menneskeskabte, og vinens egen kemi er sandelig ikke nok, for der anvendes en skræmmende række hjælpe- og tilsætningsstoffer i moderne vinproduktion. Dette arrangement giver dig indsigten.

Vinens videnskab
Rene Langdahl Jørgensen. Cand.mag., forfatter og vinekspert. Skriver bl.a. om vin i Sommelierbladet og forfattede i 2009 bogen Vinsmagerne i Toscana. Han har undervist på det danske Vinakademiet gennem 15 år, og han har gennem de sidste 15 år været fast tilknyttet Danmarks bedste mad- og vinmagasin Gastro, hvor han først og fremmest skriver om vinstof.

Praktisk info:

  • Tid: Onsdag 10/5 2023 kl. 17.00-18.45
  • Sted: Nygårdsminde Vingård, Tolstrupvej 102, 9700 Brønderslev.
  • Tilmelding via Folkeuniversitetet Aalborg. Klik her.
  • Pris: 225 kr. er inkl. et glas vin eller vindruesaft undervejs.
  • Rabat: Se rabatmuligheder her.
  • Du er velkommen til fremmøde allerede kl. 16.15 til et kig på omgivelserne sammen med vinbonden Jan Lunde (gratis). Forhåndstilmelding ikke nødvendig. Husk praktisk fodtøj.
  • Der kan i forbindelse med foredraget købes smagsprøver i vinbaren. Der er naturligvis også mulighed for at købe vin, gin og saft fra Nygårdsminde Vingård.

Nygårdsminde Vingård

Nygårdsminde Vingård er med sin beliggenhed på breddegrad 57,29° en af Danmarks nordligste professionelle vingårde og i sig selv et besøg værd.

Vores ambition som vinbønder er at dyrke kvalitetsvin og være med til at sætte Danmark – og Vendsyssel – på vinlandkortet, intet mindre!

Vi har åben for rundvisninger, vinsmagninger, parkgolf, yoga og eksklusive arrangementer for virksomheder, netværk og private grupper. JULETRÆER FRA 1/12-24/12! Fæld selv.

Du kan købe vores vin direkte fra vingården i Brønderslev, Frederiksberg eller i vores webshop

Kontakt

Nygårdsminde

Nyhedsbrev

Få nyheder og information om dine arrangementer direkte i din mail indbakke

Parkgolf: Åben hver dag 9-21.

Reservation er ikke nødvendig.

Registreringsnr. 5059. Kontonr. 0001094680

IBANnr. DK8350590001094680

Swiftadresse JYBADKKK

Vingård åben weekender kl. 10-16 og efter aftale.

Book rundvisning og vinsmagning firma/privat arrangement: 26 30 64 48.