Friske økologiske vinblade

30/07/2024 - 31/07/2024

Pluk selv: Friske økologiske vinblade. Lige til at sylte, salte, fermentere eller bare bruge friske eller let blancherede i din mad.

Vigtig information

  • Det er kun de øverste blade, der må plukkes.
  • Børn har ikke mulighed for at deltage.
  • Medbring selv en pose/emballage til vinbladene.
  • Medbring gerne en skammel eller stige at stå på.
  • Pris: 100 kr. pr. kilo.
  • Der kan kun plukkes vinblade på nedenstående tidspunkter. Der er ikke muligt at lave aftale om andre tidspunkter.

Friske økologiske vinblade. Pluk selv på flg. tidspunkter.

Det er KUN muligt at plukke vinblade på følgende tidspunkter. Du bedes ankomme til det oplyste tidspunkt. Parkering på p-pladsen ved det første hus på højre hånd. Når du ankommer, får du nærmere introduktion.

  • Tirsdag d. 30/7 kl. 19.30-20.15.
  • Onsdag d. 31/7 kl. 9.00-9.45.

Vinblade til mad

Vinplanternes blade er spiselige. I vinlande har vinblade altid indgået i kosten. I Skandinavien fungerer kålblade på samme måde til at holde fars og andet fyld sammen. Fx kåldolmere.

Friske økologiske vinblade kan bruges som indpakning til kød, fisk eller ost, der skal grilles. De kan også bruges til dolmades - de små græske og tyrkiske ruller med fyld af ris, hakket lam, mynte og citronsaft. Når vinblade skal indgå i maden, skal de lige blancheres først. Dvs. de skal have et hurtigt opkog i 1-2 minutter i kogende vand. De skal tages op, når de har skiftet farve og er mørkegrønne. Du kan også hakke de blancherede vinblade og bruge dem som fyld i kødroulader (af for eksempel svine-, kalve- og lammekød) i stedet for krydderurter og spinat. Blancherede vinblade kan også fryses.

Vinblade kan også tilberedes i olivenolie og herefter holde sig i lang tid. Se fx opskrift vinblade i olivenolie.

De vinblade, der bruges i madlavning, er blade fra 'rigtige' vinstokke. Vild vin og rådhusvin bør ikke bruges. Har du selv vin i drivhuset eller i haven, så husk at høste mere end bare druerne.

Vinblade som dekoration

Du kan også bruge vinblade som pynt - både i skåle, til bordet eller til bagværk. Se fx denne opskrift på brød med vinblad.

Læs mere om

Læs også om økologiske aronia på Nygårdsminde Vingård.

Læs mere om arrangementer på Nygårdsminde Vingård.

Vinstokkene på Nygårdsminde Vingård. Det er de øverste vinblade, som bruges til madlavning mm.
Friske økologiske vinblade. Her er de delikate vinblade.

Nygårdsminde vin, gin og saft

Vi har et eksklusivt sortiment af Nygårdsminde vine: Rosévine og hvidvine fra forskellige årgange, rødvin, mousserende rosévin og sød rosévin. Derudover har vi også gin ægte roségin destilleret på vores rosévin. Og så har vi lækker vindruesaft.

Den røde rondo drue og den hvide solaris drue er de mest dominerende af vore druer, men vi har også andre druesorter, der kan være med til at give vore vine en særlig kant. Vindruer som vores, modner langsomt og akkumulerer deres smag. Nygårdsminde vine er derfor ofte komplekse og afbalancerede med høj syre.

På Nygårdsminde Vingård har vi 2.500 vinstokke fordelt på 5 parceller og 2 hektar. De ældste vinstokke er fra 2010, hvor vi plantede vores første vinparcel. 
Vinstokkene er økologisk certificerede, da vi dyrker vinplanterne uden brug af kemiske hjælpemidler.

Se udvalget i vores webshop.

Kontakt

Nygårdsminde

Nyhedsbrev

Få nyheder og information om dine arrangementer direkte i din mail indbakke

Parkgolf: Åben hver dag 9-16.

Reservation er ikke nødvendig.

Registreringsnr. 5059. Kontonr. 0001094680

IBANnr. DK8350590001094680

Swiftadresse JYBADKKK

Vingård åben fredag, lørdag, søndag kl 10-16 og efter aftale.

Book privat rundvisning og vinsmagning: 26 30 64 48.