Nygårdsminde Vingård & Parkgolf er en miljørigtig vingård. Vi har ultimo august 2024 ansøgt om miljøcertifikatet Green Key, som stiller skrappe miljøkrav, som både gælder for virksomheden og for vores indsats for at fremme bæredygtig turisme.

Vi har taget en masse initiativer for at gøre dit besøg hos os mindre belastende for miljø og klima - uden at det går ud over din oplevelse.

Miljømærke

I forbindelse med vores Green Key certificering, har vi forpligtet os til at drive virksomheden ansvarligt inden for nogle faste rammer. Det at drive en miljørigtig vingård er meget vigtig for os. Derfor samarbejder vi med lokale leverandører om at levere smagfuldt mad, som har en lav miljøbelastning. Vi registrerer økologiprocenten, og sprøjter ikke. Vi har fokus på at reducere el- og vandforbrug, og bruger miljømærkede rengøringsmidler og samarbejdspartnere. Vi informerer leverandørerne om vores bæredygtighedsforpligtelser og opfordrer dem til at følge op om samme bæredygtighedsforpligtelser. Endelig hjælper vi også vores gæster med at træffe gode og grønne valg.

Tips til en mere miljørigtig hverdag

 Vi har samlet en række grønne tips, som kan hjælpe dig til at gøre din hverdag lidt mere grøn og bæredygtig.

  • Undgå at efterlade spor - tag dit affald med dig.
  • Sortér affaldet i de rigtige beholdere, så det kan genbruges.
  • Tag vandreskoene på og gå på opdagelse i nærområdet. Nyd områdets natur uden dagligdagens stress og jag.
  • Slap af og kom ned i gear. Læs en god bog på terrassen, tag en yogatime, leg med ungerne eller gå en tur langs vandet. Både miljøet, din krop, din familie og din sjæl har godt af det. Sluk familiens skærme og brug tiden sammen.
  • Spis lokalt og køb lokale økologiske råvarer til dine måltider. Snyd selvfølgelig ikke dig selv for at smage på de lokale råvarer. Find inspiration hos Enjoynordjylland.
  • Spis lidt mere grønt og lidt mindre kød - det er sundt for både dig og miljøet.
  • Lad bilen stå og tag cyklen. Har du ikke cyklen med, så kan du leje en her (indsæt link)
  • Udnyt de lokale eller miljømærkede oplevelser.
  • Rejs med offentlig transport når det er muligt. Så sparer du CO2, og du kan bedre udforske dit ferieområde ud af vinduet. Find din rute på www.rejseplanen.dk eller på www.nordjyllandstrafikselskab.dk
  • Husk indkøbsposen på shoppeturen. Det er altid en god ide at have en genanvendelig pose med på indkøb og shopping, så undgår vi plastic, og du sparer penge.
  • Køb kvalitet frem for kvantitet. Gode produkter holder længere, og du bliver sikkert mere glad for et godt produkt.
  • Medbring din egen drikkedunk i stedet for at købe flaskevand. Vi har friskt, sundt og koldt vand i hanerne i Danmark.

Har du et forslag eller kommentar til vores bæredygtighedsarbejde og til at vi bliver en endnu bedre miljørigtig vingård så send en mail på lunde@nygaardsminde.dk

Green Key miljøcertifikat

Green Key er turismens internationale miljømærke, der tildeles til turistvirksomheder, som gør en ekstra indsats for at beskytte miljøet.

Green Key er en dansk opfindelse, som nu findes på omkring 4.000 turistvirksomheder i over 60 lande.

En miljømærket virksomhed skal leve op til mange konkrete og relevante miljøkrav, som sikres ved en omfattende godkendelsesprocedure og ved løbende kontrol. Miljømærket gør det nemmere for turismevirksomheder at gøre en indsats for at passe på miljøet og synliggøre deres indsats - samtidig med at indsatsen ikke går udover din oplevelse.

Miljørigtige møder

Ønsker du at afholde et møder eller konference på en miljørigtig vingård med miljøcertifikat, kan du se mere her.

Kontakt

Nygårdsminde

Nyhedsbrev

Få nyheder og information om dine arrangementer direkte i din mail indbakke

Parkgolf: Åben hver dag 9-21.

Reservation er ikke nødvendig.

Registreringsnr. 5059. Kontonr. 0001094680

IBANnr. DK8350590001094680

Swiftadresse JYBADKKK

Vingård åben hver dag 10-16 og efter aftale.

Book privat rundvisning og vinsmagning: 26 30 64 48.