Yogaweekend på idyllisk vingård

16/09/2023 - 17/09/2023

Unik mulighed for to dages yoga for begyndere på idyllisk vingård i Nordjylland. Et dygtigt team af fire certificerede yogalærere vil introducere dig til yoga i de smukkeste rammer, med fokus på ro og nærvær. Det bliver en helhedsoplevelse for alle sanser.

En ny begyndelse

Yoga opholdet er for dig, der ikke har prøvet yoga før eller dig, der gerne vil have en helt grundlæggende instruktion til og praksis erfaring med yoga. Kurset i sig selv er en helhedsoplevelse for alle sanser. Du bliver guidet igennem forskellige yogalektioner og får afprøvet forskellige typer af yoga. Du vil også arbejde med åndedrætsøvelser og afspænding. Alt sammen målrettet begyndere.

I pauserne har du mulighed for at nyde de idylliske omgivelser på vingården. Opholdet bliver krydret med rundvisning på vingården og vinsmagning sammen med vinbonden.

Kompetente undervisere

Undervisningsteamet består af fire danske yogalærere, med til sammen mere end 1.000 timers uddannelse, 200 års livserfaring og 50 års erfaring med yoga og undervisning. Underviserne er internationalt certificerede yogalærere. Det er en vigtig målsætning for underviserne, at yoga skal være - og er - for alle. Alle undervisere vil være til stede hele tiden under opholdet, så du vil få god hjælp og støtte undervejs til at afprøve de forskellige yogaøvelser.

Nygårdsminde Vingård

Nygårdsminde Vingård er en af Danmarks nordligste – og måske smukkeste vingårde i hjertet af Vendsyssel. Det er en unik oase, med de skønneste rammer for det gode liv. Allerede når du kommer op ad indkørslen til det smukke sted, vil du mærke roen indfinde sig. Stedet er derfor helt ideelt til yoga.

Undervisningen foregår i vingårdens helt nye multihus – Oasen – med udsigt til de smukke, grønne arealer, i vingårdens parkområde samt i vingårdens VIP-lokale.

Program

Yogaweekenden på Nygårdsminde Vingård består af styrkende hatha yoga, groundende yin yoga og mindfulness. Yogaweekenden byder også på rundvisning i vinmarkerne på Nygårdsminde Vingård og vinsmagning samt oplæg om det holistiske sundhedssystem ayurveda. Alt sammen krydret med velsmagende måltider.

Yogaopholdet er for dig, der ikke har prøvet yoga før eller dig, der gerne vil have en helt grundlæggende instruktion til og praksis erfaring med yoga. Du bliver guidet igennem forskellige yogalektioner og får afprøvet forskellige typer af yoga i trygge rammer. Du vil også arbejde med åndedrætsøvelser og afspænding. Alt sammen målrettet begyndere.

Sensommeren er det ideelle tidspunkt til at få kontakt til kroppen, ro til sindet og vække dine sanser. I løbet af yogaweekenden vil du finde ro, fordybelse og få jordforbindelse. Du vil arbejde med stabilitet, styrke og balance og vil opnå forbindelse til krop, sind og jord.

Weekenden slutter af med konkret inspiration til at få yogaen ind i din hverdag.

Yogaweekenden foregår på den idylliske vingård i hjertet af Vendsyssel – Nygårdsminde Vingård. Undervisningen foregår i vinhuset elegante og helt nye multihus med udsigt til de smukke, grønne omgivelser.

Multihuset Oasen med udsigt til Nygårdsminde Vingård

Tidsplan for programmet

Lørdag den 16/9 2023:

 • Kl. 12.30: Ankomst og tjek ind.
 • Kl. 13.00: Groundende hatha yoga - introduktion til yoga med grundlæggende øvelser og principper.
 • Kl. 14.30: Pause med kaffe, te, frugt og kage.
 • Kl. 15.00: Afstressende, beroligende yin yoga og mindfulness
 • Kl. 16.30: Pause
 • Kl. 17.00: Rundvisning i vinmarkerne.
 • Kl. 18.00: Aftensmad og vinsmagning. Oplæg om det holistiske sundhedssystem ayurveda og kort meditation.
 • Kl. 20.30: Tak for i dag.

Søndag den 17/9 2023:

 • Kl. 8.00: Morgenyoga – vi vækker kroppen med morgenyoga.
 • Kl. 9.15: Morgenmad.
 • Kl. 10.00: Sansetur med yoga pitstop i parken på Nygårdsminde Vingård.
 • Kl. 11.00: Inspiration til din yoga praksis – når du er hjemme.
 • Kl. 12.30: Frokost.
 • Kl. 13.30: Tak for denne gang.

Med forbehold for mindre ændringer.

VIP lokale på Nygårdsminde Vingård til møder og fælles spisning

Dine yogalærere: Gitte, Berit, Mette og Benedikte

Gitte Lunde Andresen

”Jeg er vinbondekone, yogalærer, bestyrelsesmedlem, mor, mormor og livsnyder 😊 Jeg driver Nygårdsminde Vingård sammen med min mand Jan Lunde, som du vil møde i vinmarkerne og ved vinsmagningen. Omdrejningspunktet på Nygårdsminde Vingård er det gode liv. Det beskæftiger jeg mig 100 % med både som yogalærer, som arrangør af vingårdens øvrige aktiviteter og som medhjælper i vinmarken.

Jeg har i mange år arbejdet som leder på et universitet med ansvar for at opbygge og udvikle relationer til stakeholders. Det har været meget spændende og givet mig en masse erfaring. I de senere år har mit hjerte banket stærkt for den udvikling, som min mand og jeg har sat i gang på vingården. Drevet af et ønske om det gode liv, har jeg nu dedikeret al min professionelle tid udelukkende til aktiviteter på vingården. Her er yogaen meget central.

Jeg har dyrket yoga i mange år og fundet stor støtte der, som modvægt til en travl karriere. Yogaen har helt klart styrket mine lederevner med rummelighed som ledestjerne. Jeg har de senere år i min lederkarriere særligt udøvet spirituel ledelse som redskab til at opnå resultater og personlige mål. Bl.a. via fokus på at motivere medarbejdere og bygge positiv energi op på arbejdspladsen.

Jeg brænder for at videreformidle yogaen særligt til begyndere i trygge rammer og være med til at gi’ dem en god start.

Jeg er uddannet inden for hatha yoga og har senere videreuddannet inden for yin yoga og børneyoga. Jeg videreuddanner mig for øjeblikket indenfor meditation og som ayurvedisk sundhedsbehandler, der på fineste vis komplementerer yogaen.”

Gitte Lunde Andresen

Berit Lottenburger

”Jeg har et job i et stort mediehus, en eksmand og to teenagere, alt sammen noget som bidrager til mit liv med både kærlighed og spændinger. Yogaen hjælper mig til at mærke mine styrker og min indre ro, og jeg bruger bevidstheden om begge dele, til at løsne og skabe ny energi i mit liv. 

Det er den samklang jeg altid søger, når jeg udøver og underviser i yoga.

I mit arbejde i receptionen i Politikens hus, fungerer jeg primært som bindeled mellem kunder og medarbejdere, men skal også som sikkerhedsoperatør kunne skabe ro under kriser og i stressede situationer. 

Derudover er jeg yogalærer to gange om ugen for husets medarbejdere, ligesom jeg underviser i andre virksomheder.

Mange har gennem årene også brugt mig i forbindelse med tab og sorg, hvor jeg gennem samtale og healing løsner op for følelserne. 

Helt privat får jeg meget ud af at sætte farve og former på følelser gennem min billedkunst.  Og for tiden laver jeg en lille stregtegning hver morgen… en slags æstetisk yoga-øvelse, der afslører og afspænder mere end man skulle tro 🙂 

Jeg er uddannet indenfor to forskellige yogaretninger; den kraftfulde hatha-yoga og den langsommere og mere afspændende yin-yoga. 

Jeg tror man skal kende sine begrænsninger og derigennem udforske sine muligheder og turde udfolde sine potentialer. Det er det vigtigste for mig gennem hele livet.”

Berit Lottenburger

Benedikte Knudtzon

”Jeg er oprindeligt kontoruddannet, men i 2006 lavede jeg et markant skift. Jeg har altid interesseret mig for alternativ behandling og da jeg fik mulighed for det, tog jeg en uddannelse som zoneterapeut og organisk massage terapeut. Oprindeligt kun for hyggens skyld, men det tog mig ikke ret mange øjeblikke, før jeg kunne mærke mit hjerte synge, når jeg arbejdede med mine klienter. Jeg nyder mit arbejde med mennesker hver eneste dag. Jeg nyder at være med til at påvirke mennesker til at passe godt på deres krop, og lige så vigtigt at hjælpe mennesker med at lytte til deres ønsker og behov i livet. I 2015 tog jeg en healer-uddannelse på Healerskolen i København v/Steen Kofoed. En uddannelse, som har bragt mig stor indsigt i mig selv og udvidet min evne til at se, møde og hjælpe andre mennesker.

I 2021 har jeg taget en 200 timers yogalærer-uddannelse og tilbyder nu yogahold i Vanløse en gang om ugen. Under min uddannelse er jeg blevet grebet af en lyst til at undervise og videregive yogaens fortræffeligheder til andre mennesker. Jeg har selv haft stor glæde af at dyrke yoga igennem mange år, det har holdt min krop vedlige og hjulpet mig igennem perioder med dårlig ryg.

Jeg er 50 år og efter at have arbejdet som selvstændig zoneterapeut og massør i mere end 15 år, giver det så god mening at supplere mit virke med undervisning i yoga. Jeg har et positivt livssyn og et lyst sind og med min efterhånden brede palet af kompetencer, er det mig en daglig fornøjelse at arbejde med menneskers fysiske og mentale velbefindende. Undervisningen i yoga ligger i god forlængelse af mit øvrige arbejde med kroppen og sindet.

Jeg har selv en ret stiv lænd og stramme haser og kan på ingen måde slå knuder på mig selv - men i min verden er yoga for alle. Derfor byder jeg i al min uperfekthed mine deltagere velkommen på yogamåtten. Yoga er sundt for krop og sjæl og giver styrke og ro på samme tid samt holder mange skavanker fra døren.

Mit motto er: Du har altid et valg. Du kan ikke vælge, hvordan livet opfører sig overfor dig, men du kan vælge, hvordan du vil reagere på det, livet byder dig.”

Benedikte Knudtzon

Mette Schandorf Strate

”Jeg har en universitetsuddannelse i filosofi og moderne kultur, og jeg har bl.a. arbejdet som skolelærer. Jeg blev introduceret til yoga for 20 år siden. Jeg mødte op til en begynderklasse og blev med det samme meget begejstret. Yoga blev mit supplement til bl.a. løb og blev doseret op og ned efter tid og behov. 

Det dybere engagement kom i forbindelse med en bilulykke i 2016. Her fik jeg et traume i hoved og nakke, der betød at jeg blev meget sensitiv over for stimuli og stress. Yoga hjalp mig med gradvist at genopbygge krop og sind samt til at acceptere en ny og anderledes livssituation. Efter ulykken og genoptræningen besluttede jeg at tage en yogalæreruddannelse og underviser nu nord for København.

Det fantastiske ved yoga for mig er, at yoga kan tilbyde noget til alle der søger det. Der er sved, styrke og balance, men der er også den fineste blidhed og sensibilitet. Yoga bearbejder kroppen, stilner sindet og giver os et åndehul i livet.”

Mette Scandorf Strate

Praktiske informationer

Adresse

Kursusprisen, 1950 kr., dækker flg.:

 • 6 gange yoga med undervisning i forskellige stilarter, åndedrætsøvelser og mindfulness. Undervisningen varetages af fire certificerede yogalærere, der støtter og guider dig under opholdet.
 • Rundvisning i vinmarkerne og fortælling om årets gang på vingården.
 • Vinsmagning og middag.
 • Oplæg om det holistiske sundhedssystem ayurveda.
 • Lån af yogamåtte, yogablokke og tæppe.
 • Hjemmetræningsprogram med inspiration til yoga, når du er hjemme.
 • Fuld forplejning.

Tilmelding og betaling

 • Du tilmelder dig ved at sende en mail til Gitte lunde@nygaardsminde.dk  med dine kontaktoplysninger. Herefter modtager du en bekræftelsesmail med information om betaling af depositum på 950 kr.
 • Kursusprisen er 1950 kr. Din tilmelding er gældende, når du har betalt depositum på 950 kr. Restbetaling på 1.000 kr. skal indbetales senest den 1. september 2023. Betaling skal ske til regnr. 7369 kontonr. 0001268715. Husk at skrive navn.
 • Tilmelding er bindende, når depositum er indbetalt. Skulle du blive forhindret i at deltage, er du naturligvis velkommen til at give din plads videre til en anden. Hvis yogaweekenden mod forventning må aflyses, refunderes din kursuspris.
 • Ved tilmeldingen kan du gerne oplyse, om du er interesseret i samkørsel.

Transport

 • Kursusprisen dækker ikke udgifter til transport.
 • Nygårdsminde Vingård ligger 20 minutters kørsel fra Aalborg Lufthavn. Der er daglige afgange fra Københavns Lufthavn fx med Norwegian og DAT til lavpris. Hvis du ankommer med fly, kan vi arrangere privat afhentning i lufthavnen mod betaling.
 • Nygårdsminde Vingård ligger 35 km. fra Aalborg Station. Fra Aalborg er der tog til Brønderslev station. Der er daglige afgange til Aalborg station med DSB og Kombardoekspressen. Vi kan arrangere afhentning på Brønderslev Station uden beregning.
 • Hvis du ønsker samkørsel, formidler vi gerne kontakt til de øvrige deltager.

Undervisningen foregår i de eksklusive lokaler på Nygårdsminde Vingård: Vingårdens helt nye yogahus ’Oasen’ og i vingårdens VIP-lokale.

Overnatning

 • Kursusprisen dækker ikke udgifter til overnatning.
 • Har du telt eller autocamper, vil du kunne overnatte på vingårdens særlige pladser hertil for 100 kr. Her er adgang til toiletter.
 • Ønsker du overnatning i umiddelbar nærhed, kan vi anbefale bl.a. Hostel Brønderslev, 1,6 km fra vingården.

Spørgsmål

 • Har du spørgsmål til programmet kan du kontakte Gitte Lunde Andresen, 22941511, Tolstrupvej 102, 9700 Brønderslev lunde@nygaardsminde.dk

Vinbondeparret fra Nygårdsminde Vingård, Gitte og Jan Lunde

Kontakt

Nygårdsminde

Nyhedsbrev

Få nyheder og information om dine arrangementer direkte i din mail indbakke

Parkgolf: Åben hver dag 9-17.

Reservation er ikke nødvendigt.

Registreringsnr. 5059. Kontonr. 0001094680

IBANnr. DK8350590001094680

Swiftadresse JYBADKKK

Vingård åben weekender kl. 9-17 og efter aftale.

Book rundvisning og vinsmagning firma/privat arrangement: 26 30 64 48.