Med vinbonden i vinmarken

04/08/2022 - 05/08/2022

Nu kan du prøve kræfter med arbejdet som vinbonde på Nygårdsminde Vingård i Brønderslev.

Væksten er for alvor i gang i denne tid: Vinplanterne skyder i luften og de små druer vokser fint. Dagens arbejde i vinmarken vil primært bestå i at fjerne sideskud. Kom glad hvis du har lyst til at tilbringe to timer i smuk natur og hyggeligt samvær med vinbonden Jan Lunde.

”På toppen af Danmark – i Brønderslev – driver Gitte og Jan Lunde en af Danmarks nordligste professionelle vingård; de gør det økologisk og med stor passion; og resultatet er … på toppen”

Nygårdsminde Vingård har 2.500 vinstokke fordelt på 5 parceller og 2 hektar. De ældste vinstokke er fra 2010. Vinstokkene er økologisk certificerede.

Praktisk info:

  • Du har mulighed for at lære om arbejdet i vinmarken torsdag den 4/8 og fredag den 5/8 begge kl. 9.00-11.00.
  • Tilmelding er ikke nødvendig.
  • Forudsætninger for at deltage er, at du kan tage imod instruktion og vil tage ved lære 🙂
  • Det er gratis at deltage.
  • Husk praktisk fodtøj og vand.
  • Ring evt. til vinbonden på 26306448, hvis du har spørgsmål.
  • Adressen er Nygårdsminde Vingård, Tolstrupvej 102, 9700 Brønderslev.

Nygårdsminde Vingårds vine, gin og vindruesaft

Vi har et eksklusivt sortiment af Nygårdsminde vine: Rosévine og hvidvine fra forskellige årgange, rødvin, mousserende rosévin og sød rosévin. Derudover har vi også gin ægte roségin destilleret på vores rosévin. Og så har vi lækker vindruesaft.

Den røde rondo drue og den hvide solaris drue er de mest dominerende af vore druer, men vi har også andre druesorter, der kan være med til at give vore vine en særlig kant. Vindruer som vores, modner langsomt og akkumulerer deres smag. Nygårdsminde vine er derfor ofte komplekse og afbalancerede med høj syre.

Livet som vinbonde i Danmark

At dyrke vin i Danmark kræver viden om hvilke druesorter der er velegnet til det danske klima. Og så er der selve arbejde i vinmarken: Hvad er den bedste opbindingsmetode. Hvor hårdt skal druerne og bladene udtyndes? Og hvor længe kan vi trække høsttidspunktet for at opnå den bedste sødme i druerne? Endelig er bekymringerne: Vil det regne og blæse under blomstringen af vinen med risiko for skade på druerne? Vil sommeren modne druerne tilstrækkeligt? Hvordan sikrer vi sygdomsbekæmpelse i vinmarken? Og vil vinterfrosten forvolde skader på vinstokkene?
Ja, det kræver sin vinbonde at dyrke vin i Danmark.

Kontakt

Nygårdsminde

Nyhedsbrev

Få nyheder og information om dine arrangementer direkte i din mail indbakke

Parkgolf: Åben hver dag 9-17.

Reservation er ikke nødvendigt.

Registreringsnr. 5059. Kontonr. 0001094680

IBANnr. DK8350590001094680

Swiftadresse JYBADKKK

Vingård åben weekender kl. 9-17 og efter aftale.

Book rundvisning og vinsmagning firma/privat arrangement: 26 30 64 48.