Vinbonde for en dag

Nu kan du prøve kræfter med arbejdet som vinbonde på Nygårdsminde Vingård i Brønderslev

Væksten er for alvor i gang i denne tid: Vinplanterne skyder i luften og de små druer vokser fint. Dagens arbejde i vinmarken vil primært bestå i at fjerne sideskud.

”På toppen af Danmark – i Brønderslev – driver Gitte og Jan Lunde Danmarks nordligste professionelle vingård; de gør det økologisk og med stor passion; og resultatet er … på toppen”

Nygårdsminde Vingård har 2.500 vinstokke fordelt på 5 parceller og 2 hektar. De ældste vinstokke er fra 2010. Vinstokkene er økologisk certificerede.

At dyrke vin i Danmark kræver viden om hvilke druesorter der er velegnet til det danske klima. Og så er der selve arbejde i vinmarken: Hvad er den bedste opbindingsmetode. Hvor hårdt skal druerne og bladene udtyndes? Og hvor længe kan vi trække høsttidspunktet for at opnå den bedste sødme i druerne? Endelig er bekymringerne: Vil det regne og blæse under blomstringen af vinen med risiko for skade på druerne? Vil sommeren modne druerne tilstrækkeligt? Hvordan sikrer vi sygdomsbekæmpelse i vinmarken? Og vil vinterfrosten forvolde skader på vinstokkene?
Ja, det kræver sin vinbonde at dyrke vin i Danmark.

Praktisk info:

Kontakt

Nygårdsminde

Nyhedsbrev

Få nyheder og information om dine arrangementer direkte i din mail indbakke

Parkgolf: Åben hver dag 9-21.

Reservation er ikke nødvendigt.

Registreringsnr. 5059. Kontonr. 0001094680

IBANnr. DK8350590001094680

Swiftadresse JYBADKKK

Vingård: Åben fredag-søndag kl. 10-17, rundvisning kl. 15.00.

Book firma/privat arrangement: 26 30 64 48